Görüş Bildir

Engelliler “Barış” dedi!

Diyarbakır’da Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri oturma eylemi yaparak bölgedeki çatışmaların son bulmasını ve bölgeye barış havasının gelmesini istedi.

Engelliler “Barış” dedi!

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde bir araya gelen Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, 'Savaşa hayır' pankartı ile 'Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır', 'Özgür ve engelsiz bir yaşam için savaşa hayır', 'Ssavaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur', 'Silahlar sussun, ölümler dursun' yazılı dövizleri taşıdı. Basın açıklamasını engelli grup adına okuyan Mahmut Batgi, 40 yıldan bu yana bölgede devam eden çatışma, kan, gözyaşı ve ölümlerin yanısıra sayısız bireyin yaşamına engelli olarak devam etmesine yol açtığını söyledi. 'Savaş' olarak nitelendirdiği çatışmaların ortaya çıkardığı ölüm ve engellilik gibi telafisi mümkün olmayan zararların görmezden gelinerek yine savaş konseptinin devreye sokulduğunu belirten Mahmut Batgi, şöyle dedi:

"Engelsiz bir yaşam için savaşa hayır diyoruz. Savaştan çıkar sağlayanlara karşı herkesin barış cephesinde yer alarak Kürt halkı üzerindeuygulanan katliamlara karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Tüm bireysel ve siyasal kaygıların bir tarafa bırakılarak, bir an önce diyalog kanallarının açılması, barı dilinin hakim kılınması için bir iradenin oluşmasını istiyoruz."

Grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi