Gaz faciası

Yenişehir ilçesi Ali Emri Sokaktaki bir binanın 9'uncu katında doğal gaz zehirlenmesi faciayla son buldu. Avukat, eşi ve stajyeri oldu.

Gaz faciası

Diyarbakır'da, bir evde doğal gaz zehirlenmesi faciayla son buldu. Avukat Ömer Baran, eşi Müjde Baran ve stajyeri avukat Mahsun Akbaş yaşamını yitirdi. Ölenlerin yakınları gözyaşı döküp, ağıt yaktı. Polis kapsamlı soruşturma başlatırken, kesin ölüm nedenin ise yapılacak otopsi sonrası belirleneceği açıklandı.

AVUKAT BARAN'IN EVİ

Olay, öğle saatlerinde merkez Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri 4'üncü Sokak'ta bir apartmanın 9'uncu katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, görme engelli olan Avukat Ömer Baran, öğretmen eşi Müjde Baran ve avukat arkadaşı stajyer Mahsun Akbaş, önceki gün bulunan adresteki eve geçtiler.

HABER ALINMAYINCA

Dün öğlen saatlerine doğru, Baran çifti ve stajyer avukat Akbaş'tan haber alamayan yakınları, eve geldiler. Bu sırada terastan Baran'ın yaşadağı eve girildi. Komşular her üç kişiyi de hareketsiz halde buldular. Olay yerine polis ekipleri ve Sağlık Görevlileri çağrıldı. Gelen sağlık görevlilerince yapılan kontrolde ilk belirlemelere göre doğal gazdan zehirlenen avukat Ömer Baran ve stajyeri avukat Mahsun Akbaş'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

BARAN VE STAJYER

Baran'ın eşi öğretmen Müjde Baran ise hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Ancak Müjde Baran, burada uzun süren tüm müdahalere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.  3 kişinin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere hastanenin morguna kaldırıldı.

YAKINLARI, SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yaşanan faciayı haber alan ölenlerin yakınları, evin bulunduğu sokağa akın ettiler. Aileler, burada uzun süre gözyaşı döküp, ağıt yakarak, sinir krizi geçirdi.

EVDE İNCELEME BAŞLATILDI

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Olay Yeri İnceleme ekipleri, 3 kişinin ölümüyle ilgili avukat Ömer Baran'ın evinde araştırma başlattı.

DOĞALGAZ SIZINTISI NEDEN?

Çok yönlü çalışma yapan polis ekipleri, Baran çifti ve Akbaş'ın ölümüne yol açtığı değerlendirilen doğal gaz sızıntısının nedenini araştırıyor.

OTOPSİ SONRASI KESİNLEŞECEK

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, ölümün doğalgaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonrası açıklanacağını söyledi. 

Öte yandan, binanın kapıcısı ve yöneticisi kişiler ifadelerinin alınması için karakola götürüldükleri öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz