Görüş Bildir

Gençlik şöleni dönüşü kaza!

AK Parti’nin Adana’daki “Bir Gençlik Şöleni” etkinliğinden dönen ve üniversiteli öğrencin içerisinde bulunduğu otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 41 kişi yaralandı

Gençlik şöleni dönüşü kaza!

Niğde'de, AK Parti'nin Adana'da düzenlediği "Bir Gençlik Şöleni"nden dönen gençleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu, 3 kişi yaşamını yitirdi, 41 kişi yaralandı. Otobüs şoförünün uyuduğu ortaya çıktı.

GENÇLİK ŞÖLENİNDEN DÖNERKEN

Adana'dan Konya'ya giden, H.A. yönetimindeki 42 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine, kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

Kazada, 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 5'i ağır 42 kişi yaralandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan bir yaralı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencilerinin Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca olduğu öğrenildi. Öğrencilerden Akkuş'un sosyoloji, Küçük'ün mekatronik, Karakoca'nın sanat tarihi bölümlerinde eğitim gördükleri belirtildi. Bölgedeki çeşitli hastanelerde 41 yaralının tedavisi sürüyor.

BAKANLARIN YARALILARI ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Vali Mustafa Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, Adana'dan Konya'ya giderken 44 kişiyi taşıyan otobüsün şarampole yuvarlandığını ve herkesi hüzne boğan bir trafik kazasının yaşandığını söyledi.

Kazanın hemen ardından yetkililerin ve görevlilerin olay yerine gittiğini ve yaralıların ambulanslarla hastanelere sevkinin başladığını belirten Soylu, şunları kaydetti: “Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor. Elbette ki acımız büyük."

Bakan Soylu, kazanın hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiklerini aktararak, "Ülkemizin büyük ümit beslediği bu arkadaşlarımızın her birini Allah cennetiyle buluştursun. Allah rahmet eylesin. Ailelerine, AK Parti ailemize Cenab-ı Allah sabır versin. Tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hem milletimizin hem AK Parti Gençlik Kolları'mızın hem de ailelerinin ve yakınlarının başı sağ olsun. Allah böyle bir acıyla da kimseyi sınamasın." ifadelerini kullandı.

HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de dün Adana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla son dönemde Türkiye'deki en güzel gençlik buluşmasının çok büyük coşku ve heyecanla yapıldığını söyledi.

Gençlerin Türkiye'nin dört bir tarafından bu coşkuya ortak olmak için Adana'ya geldiklerini belirten Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rabb'im büyük kazalardan bizleri muhafaza eylesin. Bir kere daha hem ailemize, milletimize hem de kardeşlerimizin yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletçe ve camia olarak başımız sağ olsun."

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAYINLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti'nin Adana'da düzenlediği "Bir Gençlik Şöleni" dönüşünde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. "Mekanları cennet, makamları ali olsun, inşallah." ifadesini kullanan Bakan Bozdağ, kazada yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kazada yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek, "AK Parti Teşkilatımızın ve ailelerimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da "Partimizin Adana'da düzenlediği Gençlik Şöleni'nden dönen arkadaşlarımızı taşıyan otobüsün kaza yaptığını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kazada vefat eden gençlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mesajında, "Aramızdan ayrılan 3 arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralıların tedavisi 5 hastanemizde devam ediyor. Çabamız bir an önce iyileşmeleri için. Büyük geçmiş olsun." notunu paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi