Görüş Bildir

“Hafıza Odası” sergisi Diyarbakır’da açılıyor

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” adlı sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumu ile, Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılıyor. Cumartesi gününden itibaren iki ay boyunca sanatseverlerle buluşacak serginin açılışı, farklı yelpazedeki siyasetçileri bir araya getirecek.

“Hafıza Odası” sergisi Diyarbakır’da açılıyor

DİYARBAKIR-Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” adlı sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumu ile, Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılıyor. Cumartesi gününden itibaren iki ay boyunca sanatseverlerle buluşacak serginin açılışı, farklı yelpazedeki siyasetçileri bir araya getirecek.                                     

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in çok önem verdiğini belirttiği Diyarbakır sergisi, sanatçının nesnelere biçim verişini gösteren çeşitli mecralardan çalışmalarını bir araya getiriyor. “Sanatsal hatırlatma biçimlerini araştıran ve başka türlü sesi hiç duyulmadan kalacak olanların silinmiş seslerini duyulur kılma yolunu gösteren” Hafıza Odası’nda, sanatçının ilk kez sergilenecek eserleri de yer alacak. 

GÜNEŞTEKİN SERGİSİ

Sanatçı Güneştekin, Diyarbakır Keçi Burcu’ndaki sergisinde, “Kayıp Alfabe”, “Analar duvarı”, “Yoktunuz”, “Hafıza tepesi” ve “Çürüme” gibi uluslararası tanınırlığa sahip eserlerle birlikte Diyarbakır için yaptığı “5 Nolu” ses ve ışık enstalasyonu, göze çarpan eserler arasında yer alıyor.

Açılışa HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi