Hayat hikâyeleri yürek dağlıyor!

Diyarbakır'da lokantada çorba içen polislere PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren 2 sivilin hayat hikayesi yürek burktu.

Hayat hikâyeleri yürek dağlıyor!

Saldırının düzenlendiği lokantada garsonluk yapan, teröristlerce açılan ateş sonucu polislere çorba servisi yaptığı sırada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır'ın, ailesinin geçimini sağlamak için eğitimini yarıda bıraktığı, garsonluk yaparak kardeşlerini okuttuğu öğrenildi.

 - Ailesinin geçimini sağlıyordu

Sanır'ın dayısı ve çalıştığı lokantanın sahibi Recep Ölmez, AA muhabirine, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için yeğeninin lise eğitimini yarıda bırakarak 12 ve 17 yaşlarındaki iki kardeşini okutmak için garsonluk yaptığını söyledi.

Ölmez, Sanır'ın askere gitmek için lokantadan ayrıldığını, bir ay önce vatani görevini tamamlayarak Diyarbakır'a geldiğini ifade ederek, "Yeğenim ailesinin geçimini sağlamak için yine lokantamda garsonluk yapmaya başlamıştı. Çevresinde çok sevilen efendi, terbiyeli bir çocuktu. Kimseye bir zararı yoktu" dedi.

- "Saldırı esnasında polislere servis yapıyordu"

"Yeğenim saldırı esnasında polislere servis yapıyordu. Saldırıyı kınıyorum" diyen Ölmez, lokantaya herkesin gelip yemek yediğini aktardı.

Ölmez, olayların son bulmasını dilediklerini kaydederek, "Artık insanların ölmesini istemiyoruz. Bu saldırıların ve olayların artık bitmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Oğlunun mürüvvetinin görmek istiyordu

Aynı saldırıda çorba içerken hayatını kaybeden biri kız iki çocuk babası emekli Osman Saim Çetin'in (66), oğlunun düğünün hazırlıklarını yaptığı öğrenildi.

Çetin'in en büyük arzusunun bekar olan oğlunun mürüvvetini görmek olduğunu belirten yakınları, bunu çok arzuladığını, bir an önce bu mutluluğu yaşamak istediğini sık sık kendileriyle paylaştığını anlattılar.

Antalya'da rahatsızlığı bulunan annesini ziyaret ettikten sonra oğlunun düğün hazırlıkları için Diyarbakır'a dönen Çetin'in saldırı günü 16 Ekim'de dünyaevine girecek oğlunun düğün davetiyelerini bastırmayı planladığı bildirildi.

- Ailelere taziye ziyareti 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan terör saldırısında yaşamını yitiren Sanır ve Çetin'in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu, dua okudu.

Vali Aksoy ve beraberindekiler, ailelere başsağlığı diledi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki lokantadaki dün polis memurlarına, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 polis ve 3 sivil hastaneye kaldırılmış, lokantada garsonluk yapan Şeyhmus Sanır ve müşteri olan Osman Saim Çetin, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

İl Emniyet Müdürlüğünce saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan terör örgütü mensuplarının eşkalinin belirlendiği, yakalanmalarına yönelik kapsamlı çalışmaların sürdüğü açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz