Her yerde aranıyor

4 yaşındaki Miraç’ı arama çalışmaları 6’ıncı gününde devam ediyor. Jandarma ekipleri, köyde küçük Miraç’ı en son gören tanıkların ifadelerine başvurdu.

Her yerde aranıyor

Dicle ilçesinde, 6 gündür kayıp olan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 4 yaşındaki Miraç Çiçek'i son görenlerin bilgisine başvurdu. Jandarma ekipleri, mahallede yürüttükleri çalışmada, çocuğu görenler ile tek tek görüştü.

Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 31 Temmuz günü, annesi Firdevs Çiçek ve 2 kardeşiyle birlikte Dicle ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesi'nde yaşayan anneannesine bayram ziyaretine gelen Miraç Çiçek, evin önünde oynadığı sırada kayboldu. Aile, Miraç'ı bulamayınca jandarmadan yardım istedi.

ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri ile güvenlik korucuları sevk edildi. Mahalledeki ev ve ahırlarda arama yapan ekipler, sonuç alamayınca çalışmalarını dağlık alan ile Dicle Nehri kıyısına yönlendirdi. 

İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, AFAD ekipleri ve güvenlik korucuları ile mahalleli, Miraç'ı kayboluşunun 6'ncı gününde, iz takip köpekleri ve havadan aramaya devam ediyor.

SON GÖRENLERİN BİLGİLERİNE BAŞVURULUYOR

Şu ana kadar izine rastlanmayan Miraç'ın kayboluşuyla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri, çocuğu kaybolduğu gün görenlerin bilgisine başvurdu. Mahallede yürütülen çalışmada, Miraç'ı görenler ile tek tek görüşüldü.

ANNENİN ÇIĞLIĞI OĞLUMU BULUN

4 yaşındaki Miraç'ın annesi Firdevs Çiçek, yetkililerden çalışmaları sürdürmelerini ve bir an önce oğlunun bulunmasını istedi. Acılı anne Çiçek, "Oğlum hiçbir yerde bulunmadı. Herkes oğlumun bulunması için seferber olmuş ama oğlum hiçbir yerde yok. Oğlum aç mıdır, susuz mudur, nerededir hiç bilmiyorum. Ben oğlumu istiyorum, ne olur oğlumu bulun. Herkese sesleniyorum, gören, duyan ve yerini bilen varsa ne olur çıkıp söylesin. Allah için ben oğlumu istiyorum" dedi.

10 YAŞINDAKİ HÜSEYİN DE KAYIP

Bir kayıp çocuk haberi de Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinden geldi. Osmanlı Mahallesi'ndeki evlerinden 4 gün önce çıkan Hüseyin Alpak'tan haber alamayan ailesi, yakınlarıyla mahallede yaptıkları aramadan sonuç alamadı. Polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulunan aile, çocuklarından gelecek güzel haberi bekliyor.

Amca İbrahim Alpak, eve dönmeyen yeğeninden haber alamadıklarını söyledi. Babanın İzmir'de, kendisinin de Eskişehir'de çalıştığını, olayı duyar duymaz hemen Şanlıurfa'ya geldiklerini anlatan Alpak, yeğenine ne olduğunu bilmediklerini ifade etti.

HAYATINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Alpak, çok endişeli olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yeğenim kaçırıldı mı, kaçtı mı, bilmiyoruz. Ailesiyle bir sorunu yok. Saat 11.00 gibi evden çıkmış bir daha da haber alamadık. Komşular çıktığını görmüş ama nereye gittiğini gören duyan yok. 4 gündür çevredeki tüm kameralara, parklara, akrabalara baktık ama izine rastlamadık. Bizi duyuyorsa veya birileri götürmüşse bize haber versin lütfen. Fakir bir aileyiz, durumumuz iyi değil. Ne düşmanımız var ne de şüphelendiğimiz birileri. Ailesi, akrabaları, kardeşleri perişan halde. Daha önce hiç böyle yapmamıştı. Evden çıkar, parka gider, bir saat kalır dönerdi."

Babaanne Huriye Alpak ise torunun kaybolmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hüseyin'in kaybolmasına yüreğinin dayanmadığını aktaran Alpak, çalan her telefonda torunundan haber gelecek diye heyecanlandıklarını anlattı.

Torununa yeniden sarılmak istediğini ve gelecek güzel haberleri beklediğini vurgulayan Alpak, duyarlı tüm vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz