Görüş Bildir

Hevsel'in korunması

Hevsel Bahçeleri için Ramsar'a başvuru yapılacak

Hevsel'in korunması

Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi’nin korunma altına alınması amacıyla Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası Ramsar Sözlesmesi için başvuru yapılacak.

Diyarbakır’da Hevsel Korumu Platformu üyeleri, sokağa çıkma yasakları döneminde zarar gören Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Diyarbakır Surları’nı incelemek üzere 4 sonra yıl sonra önümüzdeki Nisan ayında kente gelmesi beklenen UNESCO heyetinin gelişi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen 1 No’lu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hevsel Koruma Platformu Sözcüsü Vahap Işıklı, Sur’daki incelemeleri sırasında UNESCO heyetine hazırladıkları bir raporu sunacaklarını belirtti.

KORUMA ALTINA ALINMASI İÇİN BAŞVURU YAPACAKLAR

Platform Sözcüsü Işıklı, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi’nin korunması amacıyla imzalandığı İran kentinden ismini alan 1971 tarihli Ramsar Sözleşmesi kapsamına alınması için başvuracaklarını söyledi.

Türkiye’nin taraf olduğu Ramsar Sözleşmesi’nin sulak alanları koruma altına aldığını ifade eden Işıklı, Hevsel Bahçelerini korumak için önümüzdeki süreçte bir buluşma düzenleyecekleri bilgisini verdi. Işıklı, Hevsel Bahçeleri’ni çocuklara miraz bırakmak için kent adına sözü olan herkesi bu toplantıya davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi