Heyet Seul'da

Çalışma ziyareti kapsamında Güney Kore'de bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı heyeti, Seul'deki temaslarının son gününde Kompakt Akıllı Şehir'de incelemelerde bulundu.

Heyet Seul'da

Çalışma ziyareti kapsamında Güney Kore'de bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı heyeti, Seul'deki temaslarının son gününde Kompakt Akıllı Şehir'de (Compact Smart City) incelemelerde bulundu.

SEUL’DAKİ HEYETİN TEMASI

Heyette yer alan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Remzi Can, Şanlıurfa TSO Başkanı Sabri Ertekin, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Esob) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ajans Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ve ajans personeline, Compact Smart City yöneticilerince Incheon Şehri'nin dünü, bugünü ve geleceğini anlatan 5 boyutlu bir animasyon film gösterimi yapıldı.

Daha sonra, uluslararası şirketlerin faaliyet konuları hakkında bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından, heyete maket üzerinde proje tanıtımı yapıldı.

151 KATLI BİNADA PRİFİNG

Heyete yönelik bilgilendirme konuşmasında şöyle denildi: "Birçok ülkeden büyük firmaların yatırım yaptığı Incheon Serbest Ekonomi Bölgesi'nde, çok katlı binalar hızla inşa edilmektedir. Bu binalardan biri 2018 yılına kadar tamamlanması planlanan 151 katlı dünyanın en yüksek ikinci binası olma özelliği taşıyacak. Bölgede araştırma ve eğitim merkezleri ile üniversitelere ait bölümler bulunmaktadır. Incheon Bölgesi'nin inşasında kullanılan finansman ise özel teşebbüslerle yapılan anlaşmalar vasıtasıyla karşılanmaktadır. KEIL Uluslararası Firması, bölgenin geliştirilmesinde etkin bir firmadır. Bölgede yüzde 100 devlet desteği mevcuttur. Bölgedeki alanlardan biri olan Cheongna City'nin sigortacılık ve bankacılık alanında bir merkez olması ve uluslararası hizmet vermesi planlanmaktadır. Bölgede yaşam alanı ve ofisler de bulunmaktadır. Bölgedeki diğer bir alan ise, Yeongjong Lojistik Merkezi olup, buranın da lojistik üssü olması öngörülmektedir."

 

JATA TURİZM FUARI İÇİN JAPONYA

Kompakt Akıllı Şehir'deki incelemelerin ardından, Seul'deki temaslarını tamamlayan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan JATA Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere Japonya'ya gitti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler