Görüş Bildir

Hz. Süleyman Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçe Müftülüğüne bağlı Hz. Süleyman Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi.

Hz. Süleyman Camii'nde

Diyarbakır merkez Sur ilçe Müftülüğü tarafından ilçedeki bazı camilerde program dâhilinde sürdürülen ve cumartesi günleri Hz. Süleyman Camii, pazar günleri ise Ulu Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştiriliyor.

Dün gerçekleştirilen sabah namazı bulaşması, Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun sohbetinin ardından sabah namazının cemaatle kılınması, tesbih, tehlil, salavatı şerifelerin okunması, Kur'an-ı Kerim tilâveti ve dua ile sona erdi. Namaz sonrası programa iştirak eden cemaate çorba ikramda bulunuldu.

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Sabah namazı buluşmalarının; sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak, sabah namazı cemaatini artırmak, cemaat ruhu oluşturmak, dini bilgileri halka doğru şekilde aktarmak, toplumdaki birlik, beraberlik ve kaynaşma şuurunu bilinçli bir şekilde geliştirmek ve samimi dostlukları pekiştirmek amacına yönelik olarak devam ettirildiğini belirten İlçe Müftüsü Fakirullahoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bir projeyle 5 yıldan beri Diyarbakır geneli sabah namazı buluşmaları gerçekleştiriliyor." dedi.

BİR BÜTÜNLÜK SAĞLANSIN

Fakirullahoğlu, "Fakat daha kapsamlı şekilde 3 aydır yapmış olduğumuz bu uygulamada, genciyle yaşlısıyla bütün kardeşlerimizin camide buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllar içerisinde bütün camilerimiz bu uygulamayla buluştu. Kadınlarla çocukları da bu programlara dâhil etmeye çalışıyoruz. Ayrıca yeni bir uygulama olarak Hz. Süleyman Camii'nde haftanın sonu olan cumayı cumartesiye bağlayan sabah namazında gençlik buluşması başlatarak geleceği şekillendirecek nesillerle bir araya geliyoruz. Amacımız sabah namazını cemaatle camide kılarak sevabını kazanmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, kuşakları Allah'a ibadette camiin manevi atmosferinde bir araya getirmek, genç, yaşlı bütün insanları buluşturarak toplumsal birlikteliği (vahdeti) camide gerçekleştirmek, genç kuşaklar arasında unutulmaya yüz tutmuş sabah namazı uygulamasına dikkat çekmektir." ifadelerini kullanıldı.

Fakirullahoğlu, 24 Mart 2018 tarihi itibari ile Diyarbakır geneli camiye ulaşım için her yerden araç tahsis edileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi