Görüş Bildir

İhmal: Bir ölü, bir yaralı!

Şikayet üzerine gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Zülküf P., evli olduğu S.P. ve eniştesi Hüseyin Balta'yı bıcakla ağır yaraladı. Hastanede tedavi gören Balta taburcu edildiği günün akşamı evde yaşamını yitirdi. Balta'nın ailesi, "ölümün ihmalden" olduğunu iddia etti.

İhmal: Bir ölü, bir yaralı!

Şiddet uyguladığı S.P.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Zülküf P., serbest bırakıldığı gün, evli olduğu S.P. ve S.P.'nin eniştesi Hüseyin Balta'yı ağır yaraladı. Ağır yaralanan Balta kaldırıldığı hastanede hayati tehlikesi devam ederken, taburcu edilmesi ardından evde yaşamını yitirdi. Aile, ölümün ihmaldan kaynaklandığını iddia etti.

Yenişehir İlçesi Dicle Kent Mahallesi'nde yaşayan S.P. (39) isimli kadın, evli olduğu Zülküf P. tarafından 2 Ağustos günü kesici aletle saldırı yapıldı. S.P.'yi ağır yaralayarak olay yerinden kaçmak isteyen Zülküf P.'ye S.P.'nin eniştesi Hüseyin Balta engel olmak isteyince, onu da bıçakla yaraladı.

Ağır yaralanan S.P., komşularının polisi ve ambulansı araması üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırılarak, tedavi altına alındı. 3 gün yoğun bakımda kalan S.P. hayati tehlikeyi atlatmasının ardından önceki gün Göğüs Cerrahi birimi servisine alındı.

HASTANE TABURCU ETTİ EVİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

S.P.'yi yaraladıktan sonra evin balkonundan atlayarak kaçmak isteyen Zülküf P.,  S.P.'nin eniştesi Hüseyin Balta ile karşılaştı. Balta’yı da yaralayan Zülküf P. olayın ardından kayıplara karıştı. Ağır yaralanan Hüseyin Balta, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisine alındı. Belden aşağı yüzde 50 felç kalabileceği belirtilen Balta, ailenin ısrarlı çabalarına rağmen önceki akşam hastaneden taburcu edildi. Ambulansla evine götürülen Balta, dün sabah yaşamını yitirdi.

KARAKOLDAN SERBEST BIRAKILAN ERKEK CİNAYET İŞLEDİ

Hüseyin Balta'yı öldüren ve S.P.'yi yaralayan Zülküf P.'nin kadına yönelik şiddet suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandığını söyleyen Hüseyin Balta'nın oğlu Murat Balta, babasının ihmalden öldüğünü iddia etti.

Olayları anlatan Balta, teyzesini ağır yaralayan, babasının ölümüne neden olan Zülküf P.’nin karakoldan serbest bırakıldığı gün cinayet işlediğini ileri sürdü. Balta, yaşananlara ilişkin şunları söyledi : "Teyzem S.P., son 6 aydır Zülküf P'den şiddet görüyordu. Şikâyette bulunduk. Zaten Zülküf P. aranıyordu. En son teyzeme şiddet uygularken, 'Sizi öldüreceğim, hepinizi tek tek keseceğim’ diye tehditler savurmuş. O gün Zülküf P. evdeyken polisi aradık. Polise teslim ettik. Karakolda ifadesini aldılar. Sonra polis bize ‘Şuan savcılığa gidiyor, tutuklanır, bir daha da sizi rahatsız edemez’ dedi. Aynı günün gecesi serbest bırakıldı. İki saat geçtikten sonra çocukları polisi arayıp, 'Babam annemi dövüyor' diye tekrardan şikâyette bulundu. Teyzemi ağır yaralamış."

Balta, babası Hüseyin Balta'nın olay yerinden kaçmaya çalışan Zülküf P. ile karşılaştığını, Zülküf P.'nin babasnı da bıçakladığını ifade etti. Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan babasının ameliyata alındığını dile getiren Balta, 3 gün yoğun bakımda kalan babasının, yoğun bakımdan çıktıktan sonra hastaneden taburcu edildiğini söyledi.

Balta, "Bizde taburcu edilmesini istemedik, 'Neden taburcu ediliyor diye sorduk' Doktor kendinden o kadar emin bir şekilde ‘durumu çok iyidir, taburcu edilmesinin hiçbir sakıncası yok’ dedi.  Sadece fizik tedavisi görmesi gerektiğini söyledi. Akşam eve götürdük, sabah vefat etti. Hastaneye başhekimin yanına gittik. Başkekim bize, 'Doktorun peşinden gideceğinize, bıçaklayanın peşinden gidin' dedi. Her şey hastanenin güvenlik kamerasında kayıtlı. Babam ihmaller yüzünden öldü" dedi.

AVUKAT: AÇIK İHMALKARLIK

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından görevlendirilen Avukat Burcu Korkmaz, açıkça ihmalkar davranılarak bir kişinin ölümüne neden olunduğunu iddi etti.  Korkmaz, "Bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. Korkmaz, öte yandan hastanede yaralı olan S.P.'nin de davasını takip edeceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi