İşletmeler müşterileriyle buluştu

Güneydoğu'nun önemli turizm merkezi Diyarbakır'daki işletmeler hizmete başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Tarihi ve turistik mekanlarda yer alan ve korona virüs nedeniyle geçici olarak kapatılan restoran, kafe, kahvaltı salonu ile çay bahçeleri, yeniden müşterilerini ağırlamaya başladı.

İşletmeler müşterileriyle buluştu

Diyarbakır'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kullanıma kapatılan birçok iş yeri ve mekan, normalleşme süreciyle yeniden açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme adımları kapsamında kafe, restoran gibi işletmelerin de açılmasıyla iki ilin birçok noktasında hareketlilik yaşanıyor.

MÜŞTERİLERİYLE BULUŞTULAR

Tarihi mekanlar ve kentlerdeki diğer işletmeler belirtilen tedbirleri yerine getirerek yeniden kapılarını açtı, müşterileriyle buluştu. Diyarbakır'da, yeşiliği ve doğa güzellikleriyle bilinen Altınadğ Dinlenme Tesisleri başta olmak üzere hizmet veren kafe, çay bahçesi ve kahvaltı salonları da dün itibarıyla müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Hem kendi hem de vatandaşların sağlığını korumak için tedbirleri yerine getiren işletmeciler müşterilerini dezenfektan ile karşılıyor, onlara maske veriyor. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak yerleştirilen masalarda oturan müşterilere çalışanlar da maske ile hizmet sunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz