İşsizlik Ve Evsizlik İntihara Sürükledi

Diyarbakır’da işsiz ve evsiz genç çamaşır ipiyle intihar ederek yaşamına son vermek istedi. çamaşır ipini ağaca asan ve ipin kopmasıyla caddenin ortasına kadar can çekişerek sürüklenen genci polis ölümden son anda kurtardı

İşsizlik Ve Evsizlik İntihara Sürükledi

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden Ofis semtinde pantolon kayışı ve çamaşır ipini ağaca asarak boynuna geçiren işsiz ve evsiz 21 yaşındaki genç, ağaçta can çekiştiği esnada çamaşır ipinin kopmasıyla yere düştü. Can çekişerek caddenin ortasına kadar giden genci fark eden polis ekipleri onu ölümden kurtardı.

İNTİHARA KALKIŞTI

Edinilen bilgilere göre olay, Yenişehir ilçesi Ofis semti Akkoyunlu Caddesi üzerinde sabaha karşı saat 04.15 sularında meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan bir ağacın altına kartondan yatak yapıp yatan S.Y. (21) isimli genç, sabaha karşı kimsenin olmadığı esnada çamaşır ipini ağaca asıp sonra da boynuna geçirdiği kayışını ipe bağlayarak yaşamına son vermek istedi. Ağaçta bir süre can çekişen genç, ipin kopmasıyla birlikte yere düşünce can çekişe çekişe caddenin üzerine kadar gitti, o esnada devriye faaliyeti yürüten resmi polis otosu genci cadde üzerinde fark etmesiyle durdu.

POLİSLER KURTARDI

Araçtan inen polisler can çekişen gencin yanına giderek boynundaki pantolon kayışını çıkararak nefes almasını sağlarken, olay yerine 112 acil servis ekibi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, intihar etmek isteyen genci ambulansa alarak Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesine sevk edilen genç, hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan, olay yerinde yapılan ilk incelemede şahsın çamaşır ipini ağaca bağlayıp daha sonra boynuna taktığı pantolon kayışına ipe bağlayarak intihar ettiği belirlenirken, polis çevredeki MOBESE kameralarını da incelemeye aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz