Kadınlardan şehriye günleri

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanlığı Kadın Destek Merkezi (KADEM) tarafından ev yapımı şehriye günleri organize edildi.

Kadınlardan şehriye günleri

Sur ilçe Hasırlı ve Dabanoğlu Mahallesi'nde başlatılan şehriye günleri etkinliğine Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek, belediye meclis üyeleri Semra Turan ve Azize Kutlu, Altan Tan'ın eşi Emine Altan, KADEM çalışanları ve mahalle sakinleri katıldı.

ŞEHRİYE GÜNLERİ

Şehriye günü etkinliğine katılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kadınların yaptığı bu çalışmayı takdir ettiğini söyledi. Etkinlik hakkında bilgi veren Sur İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek ise kültürel bir çalışma olan şehriye günlerini organize ettiklerini söyledi. Örmek, "Her mahallede belirlenen bir ev ya da sokakta yine şehriye yapmaya devam edeceğiz. Bu gün de Hasırlı Mahallesi'nde bulunan KADEM'deyiz. Çevredeki kadın arkadaşların önerisi doğrultusunda burada etkinliğe başladık. Kadınlar, yaptıkları şehriyeleri kendi aralarında paylaşıyorlar. Yani herhangi bir satma ya da başka bir şey değil. Amaç yan yana gelme ve sorunları konuşmadır. Hastalık, doğum, ölüm gibi sosyal ilişkilerin geliştiği bir proje olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz