Görüş Bildir

Diyarbakır'lı Kayıp Er, Osman Karadeniz PKK'ye katılmış, Dargeçit'te çıkan çatışmada öldürüldü

İzmir’de askerlik yaparken, 11Haziran’da ortalıktan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Diyarbakır’lı Er Osman Karadeniz’in PKK’ye katıldığı ortaya çıktı. Osman Karadeniz’in 2gün önce Mardin’in Dargeçit İlçesinde çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır'lı Kayıp Er, Osman Karadeniz PKK'ye katılmış, Dargeçit'te çıkan çatışmada öldürüldü

Komutanlığı emrinde görevli iken, 11 Haziran'da birliğinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan, ailesi tarafından basın açıklamaları yapılan, mecliste soru önergeleri verilen ve sosyal medyada akıbeti konusunda kampanyalar düzenlenen Diyarbakırlı asker Osman Karadeniz'in PKK'ya katıldığı ortaya çıktı.

PKK’YE KATILDI DARGEÇİT’TE ÇIKAN ÇATIŞMADA ÖLDÜ

PKK tarafından dün yapılan açıklamada, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 26 Aralık'ta çıkan çatışmada öldürülen 3 örgüt mensubunun kimlikleri açıklanırken, bunlardan birinin 11 Haziran'dan beri kayıp olan Osman Karadeniz olduğu açıklandı.

ÖRGÜTTE ‘KURTAY AMED’ KOD ADINI ALMIŞTI

'Kurtay Amed' kod adını alan Osman Karadeniz'in Diyarbakır'ın Eğil ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve bugün Diyarbakır'da toprağa verileceği belirtildi.

GENELKURMAY KAYIP ER OSMAN KARADENİZ HAKKINDA ‘FİRARİ’ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Osman Karadeniz'in kaybolması ile ilgili sosyal medyada kampanyalar düzenlenmesi ve HDP'nin Milli Savunma Bakanı'nın yanıtlaması istemi ile soru önergesi vermesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında şöyle denilmişti:

ARKADAŞLARINA BİR KAÇ GÜN İZMİR’DE GEZECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

"Piyade Er Osman Karadeniz'in birlikten ayrılmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada, nizamiyeden çıktıktan sonra birkaç gün İzmir'de gezeceğini, daha sonra Diyarbakır'a ailesinin yanına gideceğini, ailesiyle görüştükten sonra da yeni birliğine katılacağını beyan etmiştir. 15 Haziran'da Piyade Er Osman Karadeniz'in 11'inci Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca katılış yapmadığının bildirilmesi üzerine İzmir Merkez Komutanlığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapılması talimatı verilmiş, bunun üzerine İzmir şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan araştırma sonucunda Piyade Er Osman Karadeniz'in herhangi bir yere gittiğine dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır. İzmir Merkez Komutanlığınca 15 Haziran'da Piyade Er Osman Karadeniz'in yakınlarıyla yapılan telefon görüşmesinde yakınlarının da kendisinden haber alamadıklarını ve endişe duydukları öğrenilmiştir. 16 Haziran'da İzmir Merkez Komutanlığına gelen Piyade Er Osman Karadeniz'in kardeşinden, kardeşinin bölücü terör örgütü ile bağlantısının olduğu bilgisi alınmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi