Görüş Bildir

Kayıp yakınları Yusuf Tunç’un akıbetini sordu

İHD ve kayıp yakınları, bu hafta 9 Şubat 1994 tarihinde evinden yüzü maskeli kişilerce alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Yusuf Tunç’un akıbetini sordu.

Kayıp yakınları Yusuf Tunç’un akıbetini sordu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta gerçekleştirdikleri eylemin 418'ncisi gerçekleştirildi. Daha önce Koşuyolu Parkı’nda yapılan eylem, Olağanüstü Hâl'in (OHAL) gerekçe gösterilerek yasaklanması nedeniyle dernek binasında devam ediyor. Eyleme, İHD yöneticileri, üyeleri ve kayıp yakını katıldı. İHD Başkanı Raci Bilici, tüm Türkiye halklarını önemli ölçüde ilgilendiren yaklaşan referandum sürecine değinerek, muhaliflerin devre dışı bırakılmaya çalışıldığını söyledi.  Bilici, insanların özgür bir şekilde fikirlerini söyleyemedikleri OHAL’in bir an önce kaldırılması ve siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

'TUNÇ ZORLA GÖTÜRLÜDÜ'

Ardından İHD Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Orhan, Mardin’in Kızıltepe ilçesinin Kengerli köyünde 9 Şubat 1994 tarihinde evinden yüzü maskeli kişilerce alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Yusuf Tunç’un hikayesini anlattı.

Orhan, şöyle devam etti: “9 Şubat 1994 günü akşam saatlerinde Yusuf Tunç’un evlerinin önünde sarı ve beyaz renkli iki araç durdu. Bu sırada evde ağabeyi Abdurrahman Tunç bulunuyordu. Abdurrahman Tunç, felçli ve yürüyemiyordu. Araçtan yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar taşıyan kişiler indiler. Tüm evi aradıktan ve kimlik kontrolü yaptıktan sonra Yusuf Tunç’u zorla götürmeye çalıştılar. Arabanın yanına gelen Yusuf Tunç arabadakileri görünce bağırmaya ve yardım istemeye başladı. Kısa bir süre de olsa ellerinden kurtulmayı başardı. Ancak eve gelen maskeli grup evin dış cephesini tarayarak, Yusuf Tunç’u ‘ya bizimle gelirsin ya da evine bomba atıp çocuklarını öldürürüz’ diye tehdit etti. Daha sonra Yusuf Tunç’u zorla araca bindirerek, oradan uzaklaştılar. Abdurrahman Tunç da yaralandı. Bu tarihten sonra Yusuf Tunç’tan bir daha haber alınamadı." Eylem yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi