Kitap bağışı

Diyarbakır Başsavcısı Yavuz, bağışlanan kitapların yeni açılan veya yayın sayısı yeterli olmayanlar başta olmak üzere bütün ceza infaz kurumu kütüphanelerine gönderileceğini söyledi.

Kitap bağışı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında Diyarbakır'da kitap bağışı kampanyası düzenlendi.

Diyarbakır Adliyesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, bağışlanan kitapların yeni açılan veya yayın sayısı yeterli olmayanlar başta olmak üzere bütün ceza infaz kurumu kütüphanelerine gönderileceğini söyledi.

CEZAEVİNE KİTAP BAĞIŞI

Kampanya ile ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların kitaplara erişiminin sağlanacağını dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutukluların bu kitaplardan ve oluşturulacak kütüphanelerden istifadeleri sağlanarak, gelişimleri ve kişilikleri yönünde pozitif sonuçları ortaya çıkaracak kampanyanın güzel bir atılım olduğunu düşünmekteyim. Zira kitap ruhun ilacıdır ve okunan eserler, sizi fikren yükseltip, içinizi iyi duygularla doldurur. Kitaplar güvenilir dostlardır ve okuduğumuz kitaplar kişiliğimize ve hayatımıza her zaman katkı sunarlar. Keşke mümkün olsaydı da her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekebilseydik ve büyük kütüphaneler oluşturabilseydik. Çünkü tarih boyunca gerçek üniversiteler kütüphaneler olmuşlardır. Bu bir gerçektir ki kütüphaneler aklın tedavi yerleridir ve kitaplar uygarlığın önderliğini yapan ışıklardır."

TOPLUM İÇİNDEKİ ROLLERİ

Yavuz, kampanyayla cezalarını infaz ettikten sonra toplum içerisindeki rollerine dönecek hükümlü ve tutukluların aydınlanmış zihinleriyle ve yükselen fikirleriyle topluma daha faydalı bireyler olacağına inandıklarını aktardı.

Daha sonra kurulan standa Vali Yardımcıları Ahmet Yıldız ve Fatih Cıdıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yücel Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aziz Karaaslan ile ceza infaz kurumları müdürleri kitap bağışında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz