Görüş Bildir

Kuyumcu vurgunu davası başladı!

200 milyonluk vurgun ile suçlanan kuyumcular hakim karşısında

Kuyumcu vurgunu davası başladı!

Diyarbakır'da saadet zinciri modeliyle esnaf, emniyet ve yargı mensubu ile birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayıp, "Paranızı işleterek, size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim" diyerek son 2 yıl içinde 200 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen kuyumcular Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç'ın yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tutukluluklarının devamına karar verildi. Duruşma, 4 Haziran 2021 tarihine ertelendi.

200 MİLYONLUK KUYUMCU VURGUNU

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'ndaki kuyumcuya esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından kişiler, yatırım vaadiyle para ve ziynet eşyası emanet etti. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf Ortaç, ağabeyi Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel, 200 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kayboldu. Paralarını emanet ettikleri kişilerden haber alamayan ve dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 51 kişi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Şikayeti inceleyen savcılık, kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için gözaltı kararı çıkardı.

'3 TUTUKLU SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI'

Topladıkları iddia edilen 200 milyon TL ile ortadan kaybolduktan bir süre sonra gözaltına alınan Zülküf Ortaç, Serdar Adıgüzel ve Zülfikar Ortaç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamenin ardından yargılanma süreci başladı. Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Zülküf Ortaç ve Serdar Adıgüzel hazır bulundurulurken, diğer sanık Zülfikar Ortaç ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

'DOLANDIRILICILIK SUÇUNDAN 350 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR'

51 kişinin iddianamede mağdur olarak yer aldığı davada savcılık makamı, sanıklar hakkında ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan sanıkların her mağdura karşı ayrı ayrı dolandırıcılık suçundan toplam 350 yıl hapisle cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada hazır bulunan müştekiler, mağdur olduklarını ve zararlarının karşılanmalarını talep etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi