Görüş Bildir

Meçhul ölüm!

Diyarbakır'da lunapark görevlisi, raylı sisteme düşen jetonu almak isterken, trenin başına çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Meçhul ölüm!

Bir süre önce hizmete giren ve hem çalışanlar hem de oyun oynayan çocuklar için önleyici tedbirlerin alınmaması nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan lunaparkta yaşanan bu ihmal faciayla sonuçlandı. Lunaparkta çalışan görevli düşürdüğü 4 liralık jetonu almak isterken feci şekilde can verdi.

 

DÜŞEN JETON'U ALMAK İSTERKEN

Olay, merkez Kayapınar ilçesindeki 75 metrelik yol üzerinde bölgenin en büyük eğlence merkezi olarak tanıtılan Medland'da meydana geldi.Jeton görevlisi olarak çalışan Mehmet Veysi Kızılkaya (29), 4 liralık jetonlardan birini raylı sisteme düşürdü. Jetonu almak için eğilen Kızılkaya, raylı trenin kafasına çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

KAZA MI İHMAL Mİ, SAVCILIK ARAŞTIRIYOR

Evli ve 2 çocuk babası olan Kızılkaya’nın ölümünden sonra savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. Lunapark yetkililerinin basın mensuplarının olayın meydana geldiği alandan görüntü almasına izin vermemesi hem tepki hem de kafalarda soru işareti bıraktı. Belediye tarafından özel işletmeye verilen lunaparkta yeterli denetim yapılmaması ve olası kazalara karşı önleyici önlemlerin alınmaması eleştiri konusu oldu. Savcılık, şimdi iddiaların hepsini araştırıyor. İnceleme sonucunda kesin bir ihmal tespit edilmesi halinde lunaparkın tamamen kapatılması dahil bir çok cezanın verilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi