Mercan; galiba unutulduk!

Yerine kayyum atanan ve 19 aydır ev hapsinde olan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Mercan: “İddianame bile yazılmadı, bazen unutulduk mu diye düşünüyorum”

Mercan; galiba unutulduk!

Diyarbakır’da 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 77,3 gibi rekor bir oy ile HDP’den Lice Belediye Eşbaşkanı seçilen Tarık Mercan’ın yerine 11 ay sonra kayyum atandı. 19 aydır ev hapsinde olan Mercan, hakkında hâlâ iddianame hazırlanmadığına dikkat çekerek, “Bazen unutulduk diye düşünüyorum” dedi.

HALA İDDİANAME YOK

Mercan, yaşadığı süreci şöyle özetledi: “Seçim çalışmaları esnasında zaten iktidar sözcüleri yeniden kayyum atanacağını söylüyorlardı. Biz de buna göre hazırlandık ve seçimi kazandık. Yerime kayyum atandıktan sonra partinin aday tanıtım toplantısına, il kongresine ve Nevruz’a katılmak gibi suçlamaları önüme getirdiler. Bu kadar komik suçlamalar ile karşılaştık. Daha sonra hâkim bana ev hapsi verdi. Benimle aynı gün gözaltına alınan ve yargılamasında beraat eden Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kesinleşmiş mahkeme kararına rağmen görevine iade edilmedi. Ben 19 aydır evime hapsedildim ve hiçbir yakınımın taziyesine ve cenazesine katılamıyorum. Ev hapsinin kaldırılması için avukatlarım başvuru yaptı, iki aydır cevap verme gereği bile duymuyorlar. Bazen burada unutulduğunu düşünüyorum. Beş yıldır ülkede hukuk adına bir şey kalmadığı için yaşananlara fazla da şaşırmıyorum. Bana yöneltilen suçlamalar bir davaya dönüştürülemediği için ev hapsi sürüyor ve seçmenlerimiz ile bir araya gelmemiz bile bu yüzden engelleniyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz