Merdanoğlu: ‘Bismil’de Tarıma Dayalı OSB ye acil ihtiyaç var’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bismil İlçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu, Bismil’de Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Merdanoğlu: ‘Bismil’de Tarıma Dayalı OSB ye acil ihtiyaç var’

Yıllardır gündeme getirilen, ancak yapılması ile ilgili bir tek adım atılmayan Tarıma Dayalı OSB için Bismil’de yoğun talebin olduğuna işaret eden Merdanoğlu, “Bölgenin en büyük verimli arazisine sahip Bismil ovasının değerlendirilmesinin tek yolunun OSB olduğu belirtiliyor. Toplam bir milyon 748 dekarlık araziye sahip olan Bismil’de 600 bin dekarlık alanda sulu tarım yapılırken, bir milyon 400 bin dekarlık alanda ise buğday, arpa, mercimek, pamuk, mısır ekimi yapılıyor. Geriye kalan yüz bin dekarlık alan bağ-bahçe olarak kullanılıyor. 294 bin dekarlık alanın ise tarım dışı olarak kullanıldığı Bismil ilçesinde 5 bin 700 kayıtlı çiftçi bulunuyor” diye konuştu.

“BİSMİL ÜRETİM MERKEZİ OLUR”

Merdanoğlu, Bu rakamların göz önüne alındığında Bismil ilçesinde tarımı geliştirmek adına var olan potansiyelin daha da geliştirilebileceğini ifade eden Merdanoğlu, şunları söyledi: “Bu potansiyelin Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulması halinde ciddi bir üretim merkezi olacaktır.  İlçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlayacaktır.

“İLK SOMUT ADIM 2017 YILINDA ATILDI…”

Bismil’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ilk somut adım 2017 yılında atıldı, ancak bir sonuç alınamadı. Kurulan bir komisyon 4 farklı alanda yer tespiti yaparak, hazırladıkları raporu kaymakamlığa iletti. Ancak, şu ana kadar bir gelişme kaydedilmedi. Bismilli çiftçiler, bu konuda odaların harekete geçerek, Bismil ovasının ülke ekonomisine katkısını bir an önce sağlaması gerektiği görüşünde ortaklaşıyorlar.  Bismil’in ekonomik anlamda büyümesine büyük katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı OSB projesinin hayata geçirilmesi için her kesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor”

“BİSMİL’İ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

“Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek Bismil’i güçlendirmeliyiz” diyen Merdanoğlu, “Ama bu iş birkaç kişiyle olmaz. Tüm siyasi parti yetkilileri Bismil ortak paydasında birleşmelidir. Biz kentimizin 100 yıllık geleceğini düşünerek projeler üretmeliyiz. Bunu hep birlikte el ele vererek yapılması önemlidir. Barajların bitmesiyle Bismil ovası yüzde 95 oranında suya kavuşacak. Bismil çok verimli topraklara sahiptir. Bismil’de mevcut işletmeler yatırım yapıp büyüyemiyor. Organize sanayi Bölgesi ilçemize yeni yatırımcı çekmenin yanı sıra, mevcut işletmelerinde büyümesine olanak sağlanacaktır. Bismil’de yetiştirilen ürünler çevre illere gönderilmeyecek, burada işlenecektir. Hepinizi en samimi duygularımla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleri kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz