Minik Miran yardım bekliyor

Diyarbakır’da eksik doz aşı nedeniyle Subakut sklerozan panensefalit (SSPE), santral sinir sisteminde kızamık virüsü ile oluşan ilerleyici, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki Mervan Bayrak, pandemi dolayısıyla hastanelerde tedavi olamadığı için günden güne eriyor. Baba Bedri Bayrak ise çektiği ve sosyal medyada paylaştığı videoda yetkililerden yardım istedi.

Minik Miran yardım bekliyor

Koronavirüs nedeniyle sağlık kuruluşlarında hasta kabulünün zorlaştığı günümüzde çeşitli hasta gruplarının mağduriyeti sürüyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Bedri ve Cayide Bayrak çiftinin 5 çocuğundan olan 7 yaşındaki Miran Bayrak, 3 ay önce sık sık baygınlıklar geçirip, yere düşmeye başladı.

EKSİK AŞI İDDİASI

Bir ay önce de tamamen yatalak duruma düşen minik Miran, konuşma ve yürüme fonksiyonunu kaybetti. Ailenin iddiasına göre, çocukken yapılan kızamık aşısının eksik dozda yapılması ve sonrasında kızamık geçirmesinden ötürü bu duruma düştüğünü ileri sürülürken, Miran, hastanelerin hasta kabulündeki aksaklıklar nedeniyle günden güne eriyor.

Baba Bayrak, minik Miran’ı Devlet Hastanelerinde nöroloji uzmanlarının istifa edip, muayenehane açmaları nedeniyle tedavi ettirmede maddi açıdan zorlandığını belirterek, çaresizlik yaşadığını söyledi.

“LÜTFEN FERYADIMI DUYUN”

Çaresiz durumunu videoya çekerek, sosyal medyada paylaşan acılı baba, “ben 7 yaşındaki Miran’ın babasıyım. 3 ay önce Miran düşüp bayılmaya başladı. Acilen hastaneye götürdük, buradaki hastanelerde nöroloji uzmanları istifa edince bende çocuğumu Elazığ’a götürüm. Oradaki hastanede 1 hafta yattı. Sırtından sıvı aldılar ve çocuğumun SSPE hastası olduğunu tespit ettiler. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Yetkililerden, belediye başkanlarından, STK başkanlarından ve hayırseverlerden yardım istiyorum. Pen para pul peşinde değilim. Lütfen feryadımı duyun” dedi.

DEVLET HASTANELERİNDE NÖROLOJİ DOKTORU YOK İDDİASI

Baba Bayrak, Diyarbakır’daki hastanelerde nöroloji uzmanı olmaması nedeniyle özel muayenehanelerdeki doktorların 700 lira karşılığında hastalara bakıldığına dikkati çekerek, maddi açıdan zorluk yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz