Görüş Bildir

Molla Şerif hakka yürüdü

Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür hakikatiyle, Molla Şerif'te dar-ı bekaya irtihal etti. Ömrünün İslami ilimlere adayan Molla Muhammed Şerif Yalçi, Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Muhammed Şerif Yalçi, geçtiğimiz haftalarda Coronavirus tanısının konmasından ardından özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Durumu dün fenalaşan Yalçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti. Vefatının ardından yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. molla Şerif, Yeniköy Asri Mezarlığına defnedildi.

Molla Şerif hakka yürüdü

Diyarbakır ve bölgenin önde gelen alimlerinden Molla Muhammed Şerif Yalçi, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede vefat etti.

Bölgenin tanınmış alimlerinden olan 87 yaşındaki Molla Muhammed Şerif Yalçi, geçtiğimiz hafta koronavirüs tanısının ardından özel bir hastanede tedavi altına alındı. Durumu dün fenalaşan Yalçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

Merhum Yalçi’nin cenazesi Yekiköy Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Yeniköy Asri Mezarlığında toprağa verildi.

YENİKÖY MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze törenine Seyda Yalçi’nin ailesi, sevenleri, talebeleri, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Altındağ ile çok sayıda kişi katıldı. Törende talebeleri adına konuşan Seyda Molla Şuayp Aslan, Yalçi’nin bölgenin meşhur ve büyük Seydalarından biri olduğunu söyledi.

"Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür" hakikatiyle Yalçi’nin ehlisünnet’ten hiçbir zaman ayrılmadığına vurgu yapan Aslan, şöyle konuştu:

“TAKVAYI KENDİNE ÖNCÜ VE REHBER YAPMIŞTI”

“Şeydaye Mele Muhammed Şerif öyle bir alimdi ki ihlastan hiç ayrılmazdı. İlmiyle amel eden mühim bir zat idi. Zor ve dar günlerde dahi Ulum-i Kur’an’ın ihyası için asla ve kat’a geri adım atmadı ve çalışmalarına devam etti. Takvayı kendine öncü ve rehber yapmıştı. Bize hep şöyle tavsiyelerde bulunurdu; dünyanın neresinde olursanız olunuz, asla ve asla Hizmeti Diniyyeden uzak durmayınız ve bu konuda gevşeklik göstermeyiniz. Elinizden vaaz ve nasihat geliyorsa bunu yapınız. Elinizden bir şey gelmiyorsa 2-3 öğrenciye sağlam akide öğretiniz. Seydaye Mele Muhammed Şerif asla ve asla ehlisünnetten ayrılmadı ve son nefesine kadar da bize olan tavsiyesi şu oldu. Ulum-i Kur’an’ın ihyası için son derece çalışmamızı canı gönülden istemesiydi. Allah cümlemizden razı olsun. Allah selamet versin.”

ÖMRÜNÜ İLME VE ALİM YETİŞTİRMEYE ADAMIŞTI

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ise, "Ömrünü ilme ve âlim yetiştirmeye adayan çok değerli seydam Molla Muhammed Şerif, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Böylesine büyük bir âlimin vefatı bizleri çok müteessir kıldı. Allah rahmet eylesin, Bizleri İslam için yaptığı hizmetlerin ecrinden mahrum etmesin." dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bağlı Görentaş (Hêlda) köyünde doğan Molla Muhammed Şerif, askerliğini bitirdikten sonra başta Silvan'ın Sulubağ (Huseyna) köyü olmak üzere bölgede ilmi hizmetlerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi