Görüş Bildir

Müslümanlar birlik olmalı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "Biz her zamankinden daha çok kucaklaşmalıyız. Birbirimizin derdiyle dertlenmeliyiz. Bu bölgeyi bu hale getirenlerin en çok korktukları şey Müslümanların birlik ve beraberliğidir." dedi.

Müslümanlar birlik olmalı

Saadet Partisinin 7. Bölge Toplantısı Diyarbakır'da düzenlendi. Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Doğan, ırkçı emperyalizmin gözlerinin içine baka baka bu toprağın insanlarını kullanarak acımasızca hedefine yürüdüğünü söyledi.

Tarih boyunca bu bölgenin bu hale gelmesi için oyun üstüne oyun kuranlarla aynı masada oturarak bu sorunların çözülmeyeceğini belirten Doğan, "Aramıza fitne sokanlarla beraber aynı masada oturup bu sorunları çözmeyi düşünmek büyük bir gaflettir. Ya biz bu toprakların fıtratına uygun oyun kurup kurtulacağız veya bu toprağın insanlarına düşman olanların kurmuş olduğu oyun içerisinde oyuncak olup, yok olup perişan olacağız. Ondan dolayı ciddi manada kendimize gelmemize ihtiyacımız var." diye konuştu.

Doğan, bölgede ve İslam ülkelerinde sorun ve sıkıntıların olduğunu vurgulayarak Mısır, İran, Türkiye ve Suriye'de sıkıntı varken bu bölgenin çıbanbaşı olan, bu bölgedeki bütün terör örgütlerin arkasında bulunan İsrail'de sorun yok ise Müslümanların düşünmek zorunda olduğuna dikkat çekti.

Mesut Doğan, "Biz her zamankinden daha çok kucaklaşmalıyız. Birbirimizin derdiyle dertlenmeliyiz. Bu bölgeyi bu hale getirenlerin en çok korktukları şey Müslümanların birlik ve beraberliğidir." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'da üç kalabalık ırk olduğunu anlatan Doğan, şunları söyledi:

"Türkler, Kürtler ve Araplar, ne zaman bu ırklar arasında barış ve kardeşlik olmuş ise o dönemde bu bölgede hiçbir zalim barınamamıştır. Türkler, Kürtler ve Araplar arasında sorun var ise bu bölge zalimler tarafında yönetilmiş ve istismar edilmiştir. Bunu çok iyi bilen güçlerin oyununa, tuzağına gelmeden bu bölgenin sahipleri olarak beraberce bir araya gelerek, konuşarak, kucaklaşarak sorunlarımızı çözdüğümüz takdirde bu millet tarihte dünyaya lokomotiflik yapacaktır."

Toplantıya, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ ve Mardin il başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi