Görüş Bildir

Piyano ile Kürtçe uzun hava buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dengbej evinde, piyanist Tuluyhan Uğurlu ve dengbej Seyithan Koç piyano ile Kürtçe uzun havaları harmanladı.

Piyano ile Kürtçe uzun hava buluştu

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dengbej evinde, piyanist Tuluyhan Uğurlu ve dengbej Seyithan Koç piyano ile Kürtçe uzun havaları harmanladı.

Piyanist ve besteci Uğurlu, Tarihi Sur ilçesinde bulunan Dengbej evinde düzenlenen programda, dillere destan sevdaların, doğanın, acının, hüznün, çoğu zaman gidenin ardından yakılan Kürtçe ağıtları ve uzun havaları anlatan dengbejler ile buluştu. Etkinlikte dengbej Seyithan Koç, 'Cembeli' parçasını, Tuluyhan Uğurlu'nun çaldığı piyano eşliğinde seslendirdi.

Vali Munir Karaloğlu, yerel kültürün en önemli sözlü taşıyıcıları dengbejlerle evrensel bir sanatçı Uğurlu’nun yaptıkları icrada, müziğin dilinin birbirine ne kadar yakın olduğunu gördüklerini belirtti.

“Dengbejlerimizle konser vermek"                                                    

Çok köklü bir kültür mirasının mekanında dengbejlerle beraber olmanın, onları dinlemenin ve beraber meşk etmenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu vurgulayan Uğurlu, "İnşallah bir proje haline getirip dengbejlerimizle tüm dünyada konser vermek istiyoruz. Bunu yapabiliriz. Burada olduğum için duygulandım, şeref duydum" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi