Renkler buluştu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Komitesi tarafından desteklenen Ekoloji Projesi kapsamında Diyarbakır'a 7 farklı ülkeden gelen gençler, doğayı korumak için atölye çalışmalarını Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesislerinde bulunan Ekoloji Evi'nde sürdürüyor.

Renkler buluştu

DİYARBAKIR- Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Komitesi tarafından desteklenen Ekoloji Projesi kapsamında Diyarbakır'a 7 farklı ülkeden gelen gençler, doğayı korumak için atölye çalışmalarını Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesislerinde bulunan Ekoloji Evi'nde sürdürüyor.

Grubu ziyaret eden Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve beraberindeki heyet, öğrencilerin yürüttükleri çalışmaları yerinde izledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesislerinde uluslar arası bir etkinliğin yapılması sevindirici olduğunu belirterek ,210 bin metrekarelik bu alanın kentin oksijen kaynağı olduğunu söyledi.

‘ÖZEL İŞLETMEYE AÇMIYORUZ’

Kurbanoğlu,“ 5 ay öncede böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştık. Genç arkadaşlarımızın buraya gelmeleri coğrafyamızı tanımaları, Kürt insanıyla bir arada olmaları bizleri sevindiriyor. 210 bin metre kare olan bu alanımız Diyarbakır’ın büyük ölçüde oksijen kaynağıdır. Bu tesisimizi kamusal alan olarak kullanıyoruz. Hiçbir şekilde özel işletmemiz yoktur. BDP’li yerel yönetimler olarak Türkiye’de örnek teşkil etmekteyiz. Yerel yönetimlerimizin bir anlayışı da yeşili korumak, çevreye saygılı olmak şiarıyla hareket etmektir.” dedi.

KENDİ ADLARIYLA FİDAN DİKTİLER

Avrupa’dan gelen gençler, Yenişehir Belediyesi Fidanlığı ve Sosyal Tesisleri’nde kendi isimlerini taşıyan fidan diktiler. Ardından Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu’yla hatıra fotoğrafı çektiler.

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Yerel Gündem 21 Kent konseyi ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu proje kapsamında gençleri Avrupa’dan, Diyarbakır’a getirdiklerini Diyarbakır’daki gençleri de Avrupa’ya gönderdiklerini söyledi.

‘AVRUPA’NIN HER YERİNDEN GELİYORLAR’

Suvari,”Birçok ülkeden gönüllü gençler gelmektedir. Romanya, Macaristan, İtalya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Gürcistanlı 20 kişiden oluşmaktadır. Gruplar halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenişehir Belediyesi bizlere 1 haftalığına burayı tahsis etti. Ekoloji evinde devam eden kampımızda Avrupa’dan gelen gençler dil bilmeden birbirleriyle nasıl bir empati ve diyalog sergilemeleri gerektiğini gösteriyorlar. Buradaki kampta Ekolojik dengenin tekrar nasıl oluşacağını, çevre kirliliğinin boyutlarını gözler önüne sererken, kendi ülkelerinde yürüttükleri çalışmaları da birbirlerine aktarıyorlar. Böylesi güzel bir tesiste bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz