Rıha caddesi yenileniyor

Kayapınar ilçesi Rıha Caddesi’ne 10 cm kalınlığında toplam bin 500 ton asfalt sererek yolu 15 gün içinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine açmayı planlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Laleş Bulvarı’nda da altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Rıha caddesi yenileniyor

Kent genelinde yeni imar yollarında çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Rıha Caddesi’ne sıcak asfalt sermeye başladı. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, sıcak asfalt sermeden önce cadde de kazı, dolgu, yağmur suyu ile kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarını tamamladı. Rıha Caddesi’nin sıcak asfalt sermeye hazır hale getirilmesinin ardından bugün itibariyle yol yapım çalışmalarının startını veren ekipler, caddeyi 15 gün içinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine açmayı planlıyor.

REFÜJ VE KALDIRIMLAR YENİLENECEK

Büyükşehir Belediyesi, Rıha Caddesi’nin gidiş ile geliş yönlerine 10 cm kalınlığında toplam bin 500 ton sıcak asfalt serecek. Yolun tamamlanmasından sonra Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Rıha Caddesi’nde refüj ve kaldırımları baştan sona yenileyecek. Ulaşım Daire Başkanlığı araç ve yaya trafiğinin güvenli olması için Rıha Caddesi’nde yol çizgi çalışmaları yürütecek. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kaldırımlarda ağaçlandırma, refüje ise çiçek ve çalılar dikerek caddenin daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.

LALEŞ BULVARI’NDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Rıha caddesi ile Şanlıurfa yolunu birbirine bağlayan Laleş Bulvarı’nda kazı, dolgu, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Rıha Caddesi’ni tamamladıktan sonra altyapı işlemleri bitecek olan Laleş Bulvarı’na geçip sıcak asfalt sermeye başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz