Sağlık sendikaları: Eşit uygulama ilkesi ihlal edildi

Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ümit Umdu, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde sadece bir birime özel olarak esnek çalışma modelinin uygulandığını belirterek, "Eşit uygulama ilkesi ihlal edilmiştir" dedi.

Sağlık sendikaları: Eşit uygulama ilkesi ihlal edildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Tüm İş Konfederasyonu, Tüm Sağlık İş Sendikası, Huzur Sağlık Sen ve Şehit Gazi-Sen Sağlık Diyarbakır İl Başkanlıkları, sağlıkta şiddet, çalışanlar arasındaki ayrımcılık, fazla mesai, eksik personel ve esnek çalışmaya ilişkin Dicle Üniversitesi Başhekimliği önünde açıklama yaptı. Taleplerinin dövizlerle dile getiren sağlık çalışanları, şiddetten kaynaklı yaşamını yitiren meslektaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ANKARA’DAKİ ŞİDDET

Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ümit Umdu, “Sağlık emekçilerimizin fedakârlığı karşısında görmüş olduğu şiddet bizleri hayrete düşürmektedir” dedi. Umdu, sağlık çalışanlarına dönük şiddet olaylarına değinerek, Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan şiddeti hatırlattı. Umdu, “Yasalar ve önlemler sağlıkçılarımızı korumaya yetmemiş, sağlık emekçilerimiz kendi imkânları dâhilinde kurdukları barikat sayesinde şiddet eyleminden kendilerini muhafaza etmişlerdir. Keza yine bir sağlık emekçimizin maskesini takmayan bir vatandaşı uyarması üzerine gözünü kaybedecek noktaya gelmesi, sağlıkta şiddetin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir” dedi.

EK ÖDEME TALEBİ

Sağlık çalışanların halen çözüm bekleyen sorunları olduğuna dikkati çeken Umdu, “Sağlık bir ekip işidir” söyleminin samimiyetine inanmak istediklerini belirtti. Umdu, “Bu söylemi destekleyecek aksiyonlar olmadıkça, sadece söylem olarak kalıplaşan bir cümleden öteye gidemeyeceğini, sağlıkta işçi memur ayrımı yapılmaksızın salgın mücadelesinde yer alan tüm sağlık emekçilerin salgın ek ödemesinden faydalanması konusunda gerekli adımların atılmasını talep etmekteyiz” diye konuştu.

‘VARDİYA SİSTEM KALDIRILDI’

Salgının başlamasından bugüne kadar birçok sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını anımsatan Umdu, “Bu durum karşında eksik çalışanla kendi işinin yanı sıra meslektaşının da işini göğüsleyen sağlık emekçilerimizin bu fedakârlığı maalesef görmezden gelinmektedir. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sağlık emekçileri olarak işçilerimize yönelik Hastane Yönetim Kurulumuz 16/24 vardiya sistemini kaldırarak, sağlık işçilerimizin hastaneye geliş gidiş sayılarında artış olmasına sebebiyet vermektedir. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığının ilgili genelgesinde esnek çalışmaya vurgu yapılarak hastaneye geliş gidişlerin minimize edilmesine olanak verilmiştir. Ancak Hastane Yönetim Kurulu aksine karar aldı. 16/24 vardiya sisteminin devam etmesini talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ESNEK ÇALIŞMA

Dicle Üniversitesi Hastanesinde esnek çalışma modelinin sadece bir birime özel uygulandığını anlatan Umdu, şöyle devam etti: “Başhekimlikle olan görüşmelerimiz sonucu maalesef bu durumda bir değişikliğe gidilmemiş, çalışanlar arasında eşit uygulama ilkesi ihlal edilmiştir. Ayrıca bu konuda başhekimliğin gerekçe göstererek uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya geçilmeyeceği kararı olmasına rağmen. Bu süreçte çok yorulduk, çok yıprandık ve artık tükenme noktasına geldik. Sağlık emekçilerimizin ilgili mercilerce sesinin duyulmasını istiyoruz. Haksız, kayırıcı bir yönetim anlayışı istemiyoruz. Alın terimizin hakkını ve gerekli saygıyı bekliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler