Görüş Bildir

Sertifika aldılar

Kuzey Iraklı 55 Öğrenci Sertifikalarını Aldı..

Sertifika aldılar

 Dicle Üniversitesi (DÜ) ile Kuzey Irak'ın Duhok Üniversitesi arasında yapılan protokol çerçevesinde Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde stajını tamamlayan 55 öğrenci sertifikalarını aldı.

Başhekimlik Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Duhok Üniversitesi'nden 55 öğrenci kabul ettiklerini belirterek, "Staj için 100 öğrenci bize başvurmuştu. Biz onlara daha kaliteli eğitim verebilmek için 55'ini kabul ettik. Bunların 34'ünü kız öğrenciler oluşturuyordu. Bu öğrencilerimiz stajlarını tamamladı. Kendilerine sertifika vereceğiz. Onları misafir etmekten mutluluk duyduk" dedi.

66 ÖĞRENCİ SERTİFİKASI

Kuzey Iraklı öğrencilere DÜ Hastaneleri Kalp Hastanesi'nde anjiyo, EKG, yoğun bakım gibi farklı konularda eğitim verdiklerini de kaydeden Alan, "DÜ bölgede son derece gelişmiş bir üniversitedir. Öğrenciler verdiğimiz eğitime büyük ilgi gösterdi. İstedikleri branşta eğitim alma imkanına sahip oldular. Kürtçe ve İngilizce interaktif eğitimin ardından maket ve hasta üzerinde uygulamalı eğitim de gördüler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi