Sessiz sedasız doktor defnedildi

DİYARBAKIR'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Diyarbakır'lı Doktor Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.

Sessiz sedasız doktor defnedildi

DİYARBAKIR'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Diyarbakır'lı Doktor Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.

PKK'LİLERİN YOL KESTİĞİNİ FARK EDİNCE

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Diyarbakırlı Doktor Abdullah Biroğul, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetti. Biroğul'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye bir süre giremedi.

112 SAĞLIK EKİBİ DOKTORU GÖRÜNCE

Öldürülen Biroğlu'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu anlaşıldı. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Biroğul'un doktor olduğunu öğrennince büyük üzün yaşadı. Biroğlu'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.

CENAZE SAATLER SONRA ALINABİLDİ

Kulp Toplum Sağlığı Merkezi doktoru olan 29 yaşındaki Biroğul'un cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Ambulansla konvoy eşliğinde merkez Kayapınar ilçesindeki Peyas Medine Camisi'ne getirilen cenaze, kılınan namazın ardından Peyas Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine, Biroğul'un ailesinin yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan ile meslektaşları katıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fkültesi mezunu olan Dr. Biroğul, ilk tercihi olan memleketi Diyarbakır'a atanmıştı.

Bu arada AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve AK Parti gençlik kollarından bir heyet de taziye ziyaretinde bulundu.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, Dr. Abdullah Biroğul'un, PKK'lilerce öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"31.08.2015 Pazar günü saat 18.50 sıralarında, Lice- Kulp karayolu Yünlüce Köyü mevkiinde otomobiliyle seyir halinde bulunan, Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Diyarbakır Dicle doğumlu Abdullah Biroğul, yolun PKK mensuplarınca kesilmiş olduğunu fark etmesi üzerine manevra yaparak olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada PKK'lılar tarafından açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybetmiştir. Olayın ardından güvenlik birimlerimiz tarafından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

BAKAN BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'nun Anıtkabir ziyareti öncesi makamından çıkışta,   Terör eylemlerinin sağlık çalışanlarına da yöneldiğini belirten Müezzinoğlu, daha önce bir ambulansın kaçırıldığını, Şırnak Cizre'de PKK'lılarca bir sağlık çalışanının hunharca katledildiğini ifade etti. Bu eylemleri "insanlık dışı" olarak nitelendiren Müezzinoğlu, "Bu olaylar, sağlık camiamızı derinden yaralıyor. Sağlık camiası olarak birlik ve beraberlik içinde yine insanı yaşatmaya, insanın derdine derman olmaya gayret edeceğiz. Hekimimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu. Müezzinoğlu, sağlık camiasının Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğini vurguladı.

DİCLE NÜFUSUNA KAYITLIYDI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 1986 yılında dünyaya gelen Abdullah Biroğul, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Mesleğe iki yıl önce adım atan Biroğul, ilk görev yeri olarak da memleketi Diyarbakır'da sözleşmeli hekim olarak başladı. Bekar olan ve Sağlık Bakanlığına bağlı Kulp Toplum Sağlığı Merkezinde sorumlu hekimlik yapan Biroğul, dün akşamki saldırıda hayatını kaybetti. Biroğul, twitter hesabından bir süre önce ölüme dair duygusal paylaşımlarda bulundu.

PAYLAŞTIĞI DUYGULU MESAJLAR

Eski bir mezar başında elinde tesbih ile fotoğraf çektiren Biroğul, "Ey Kabir! Yan yanayız! Şimdi hayattayım ama aramızdaki mesafe ömrümün geri kalanı kadar" ifadesine yer verdi. Biroğul, başka paylaşımında da bir ölüm belgesinin fotoğrafının altına yazdıkları ile dikkati çekti. Biroğul, Ankebut Suresi'ndeki "Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz" ayetine ilişkin de, "Hiç şüphesiz bir gün benim de belgemi doldururlar" paylaşımında bulundu.

SAĞLIK-SEN’DEN PKK’YA TEPKİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, PKK’lılar tarafından öldürülen doktor Abdullah Biroğul için bir mesaj yayımladı.  Mesajında, son günlerde sağlıkçılara yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösteren Ensarioğlu, “Savaşta bile dokunulmayan doktor, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlıkçılara yönelik barbarca saldırıların olduğuna şahitlik etmekteyiz. Hatta bir canı kurtarmak, bir yarayı sarmak için yola çıkan ambulansların bile molotoflarla yakıldığı ve silahlarla tarandığı görülmektedir. Bunun son örneği Kulp ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Abdullah Biroğul’un katledilmesi olmuştur. Hiçbir neden, hiçbir bahane ve hiçbir propaganda bunları haklı ve meşru gösteremez. Bunu yapanlar hangi ideoloji ve gerekçenin arkasına saklanırsa saklansın vicdan ve duygu yoksunudur. Doktorumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyor; faillerin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz