Silvan'da Engellilere Akülü Sandalye Hediye Edildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Engellileri Koruma Derneği ve Silvan Kaymakamlığı’nın girişimleriyle engellilere akülü sandalye verildi.

Silvan'da Engellilere Akülü Sandalye Hediye Edildi

Silvan Kaymakamlığı ve Engellileri Koruma Derneği’nin çalışmalarıyla üç engelliye akülü sandalye verildiğini belirten Engellileri Koruma Derneği Başkanı Hasan Yurtkent, tanesi 6 bin 500 liradan üç tane akülü sandalye aldıklarını söyledi. Yurtkent, "Bu engellilerimizden bir tanesinin hiç akülü sandalyesi olmamıştı. Akülü arabayı aldıktan sonra engelli çocuğun annesine haber verdik. Çocuk sabahın köründe derneğin önüne gelip içerideki akülü arabalara bakmış.

AKÜLÜ SANDALYE

Dernek bir an önce açılsın da ben akülü tekerlekli sandalyemi alayım diye. Normalde akülü tekerlekli sandalyeleri üç gün sonra vermemiz gerekiyordu. Ben onun o durumunu gördükten sonra arabaları erken vermeye karar verdik. Onun arabayı aldıktan sonra sevincini görünce biz de dernek olarak çok mutlu olduk. Diğer engellilerimize de halkımızla birlikte çalışarak akülü tekerlekli sandalye alacağız. Derneğimiz bir yıldır açıldı. Buna rağmen çok büyük başarıları elde ettik. Engelliler için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İlk defa akülü tekerlekli sandalyeye sahip olan engelli Adil Bozmak, "Şu anda çok mutluyum. Eskiden özgürce dolaşamıyordum. Çünkü bir tekerlekli sandalyem yoktu ama artık var. Bazen evden çıkmak istemiyordum. Bundan sonra özgürce dolaşabileceğim. İstediğim yere gidebileceğim. Bizi sevindirenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz