Tahribatlar gideriliyor!

Diyarbakır Valiliği, acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığına 300 bin lira ödenek tahsis etti. Çalışmalar sonucunda Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinin tamamına elektrik ve içme suyu verildi.

Tahribatlar gideriliyor!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 3 mahallede, 12 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lıların yol açtığı tahribat gideriliyor.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin, ilçenin örgüt militanlarından temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması ve patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde operasyon düzenlediği anımsatıldı.

Yaraların sarılması için ilk adımlar

PKK'lı örgüt militanlarının güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırılar ile barikatlar ve hendeklere yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu ev ve iş yerlerinin yanı sıra elektrik, su ve kanalizasyon şebekesinin de zarar görmesi nedeniyle söz konusu mahallelere su ve elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, "Halkımızın karşı karşıya kaldığı bu yaşamsal sorunların bir an önce giderilmesi ve vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanmış, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ İl Müdürlüğü tarafından 14-16 Kasım tarihlerinde 21 elektrik trafosunun onarımı tamamlanmıştır. Çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve içme suyunun verilmesi sağlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

- İlave komisyon görevlendirildi

Yollar ve sokakların tamamen açılıp, hafriyatların kaldırılarak 3 gün içinde normal düzene geçileceğinin değerlendirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Terör örgütü mensuplarının, duvarlarını kırmak ve delik açmak suretiyle mevzi olarak kullandıkları ve buralardan güvenlik kuvvetlerimize uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledikleri evler ve yine örgüt mensuplarının hendeklere tuzakladıkları patlayıcıların infilak etmesi sebebiyle evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımızın, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatılmıştır. Çalışmaların daha hızlı sürdürülmesi adına Silvan Kaymakamlığı emrine ilave komisyon görevlendirilmiş, ayrıca ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Kaymakamlık emrine 300 bin lira ödenek tahsis edilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler