Sipan Caddesine Aksu'nun ismi!

Kayapınar ilçesindeki Sipan Caddesi'nin ismi değiştirildi. Belediye kararıyla, siyasetin duayen isimlerinden Abdulkadir Aksu'nun ismi verildi.

Sipan Caddesine Aksu'nun ismi!

Uzun süredir Diyarbakır'da tartışma konusu olan, neden Diyarbakırın yetiştirdiği değerlere "vefa borcu" noktasında isimlerinin yaşatılmasına yönelik çaba serf edilmiyor sorusuna bir yanıt geldi. Kayapınar ilçesinde HDP'li belediye tarafından "Sipan" ismi verilen, caddenin ismi Abdulkadir Aksu caddesi olarak değiştirildi.

AKSU'NUN İSMİ VERİLDİ

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan tarihindeki Meclis oturumunda, sipan caddesinin isminin değiştirilmesi kararı alındı. Meclisin görevlendirilmiş üyelerinin oy birliğiyle caddeye, siyasetin duayen isimlerinden İçişleri eski bakanı ve AK Parti'nin kurucu isimlerinden Diyarbakırlı Abdulkadir Aksu'nun ismi verildi.

TABELA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Büyükşehir Belediyesince alınan karar doğrultusunda, merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Sipan caddesi'nin tabelaları önümüzdeki günlerde, değiştirilecek.

DİYARBAKIR'IN DEĞERLERİ UNUTULMASIN

Uzun yıllardır Diyarbakır'da bir çok kez tartışma konusu edilen ve kamuoyunda yankı bulan, Diyarbakır'ın yetiştirdiği, kamuya mal olan isimlerin kentte yaşatılmasına yönelik vefa örneklerinin neden sergilenmediği, sorusu atılan bu adımla cevap buldu.

BÜYÜKTİMUR GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur 13 Kasım 2020 tarihinde "Ahde vefa" bir mirastır ve "Bir Aksu Bulvarı neden yok" başlığı altında iki yazı kaleme alarak, Diyarbakır'ın yetiştirmiş olduğu siyaset, bilim, akdemik, kültür, sanat ve iş dünyasında isimleri kamuya mal olmuş şahsiyetlerin "ahde vefa" örneği sergilenerek, Diyarbakır'da isimlerinin yaşatılması için neden iradeye ortaya konulmadığını dile getirmişti.

Gaziantep'te Abdulkadir Aksu'nun "bulvara" ismi verilirken, kendi memleketinde "isminin" yaşatılmasına yönelik bir anlayışın olmamasını büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Büyüktimur'un yazıları büyük yankı uyandıp, olumlu yönde tepki göstermişti.

Büyüktimur yazısında Prof. Dr. Vedat Göral'ın bu yöndeki serzenişine de dikkat çekmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz