Görüş Bildir

Sırlara sahip çifte cinayet

Arazide parçalanmış cesedi bulunan Mehmet'in ölümünde 7 kişi tutuklandı, Cinayetten 20 gün sonra silahla vurularak öldürülen Çelik adlı gencin ise olayın şüphelisi olduğu ortaya çıktı.

Sırlara sahip çifte cinayet

CESEDİ PARCALANMIŞTI

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi kırsal kesimindeki bir tarlada, büyük bölümü hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulunan Mehmet Beraat Kağanarslan'ın (26) öldürülmesi olayının üzerindeki sis perdesi aralanırken, olayla ilgili gözaltına alınan 13 şüpheliden 7´si tutuklandı.

SİLVAN YOLUNDA TARANDI

Silvan karayolu üzerinde üç hafta önce silahla taranarak öldürüldüğü belirlenen Mehmet Can Çelik’in olayın şüphelisi olduğu ortaya çıkarken, 1 şüphelinin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

ÇİFTE CİNAYETİN SIR PERDESİ

Bismil ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tatlıçayır köyü mevkisinde 5 Kasım 2021 tarihinde köylüler vücudunun bir kısmı hayvanlar tarafından parçalanmış erkek cesedi buldu. İhbar üzerine bölgeye çağrılan jandarma ve sağlık ekipleri incelemede bulundu. Sağlık ekibinin yaptığı tetkiklerde, vücut bütünlüğü bozulmuş ve ismi öğrenilmeyen erkeğin 15-20 gündür arazide olduğu belirlendi. Ceset, incelemenin ardından otopsi için ambulansla Diyarbakır’a getirilerek, Adli Tıp Kurumu´na teslim edildi.

Kimlik tespiti için kayıp kişilerin ailelerinden alınan DNA örnekleriyle eşleştirildi. Malatya Adli Tıp Kurumu´nda yapılan DNA eşleştirmesi sonucu cansız bedenin, 22 Ekim´de ailesi tarafından kayıp ilanı verilen Mehmet Beraat Kağanarslan´a ait olduğu saptandı. Öldürüldüğü belirlenen Kağanarslan´ın cenazesi, ailesi tarafından alınarak Hazro ilçesinde toprağa verildi.

ŞÜPHİLELERDEN BİRİ ÖLDÜRÜLMÜŞ, BİRİ KAÇMIŞ

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Kağanarslan´ın cep telefonu kayıtları ile Diyarbakır kent merkezinde en son görüldüğü noktadaki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonunda 15 şüpheli tespit edildi. Adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonla 13 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden biri olan Mehmet Can Çelik ise üç hafta önce Diyarbakır Silvan karayolunda silahla taranmış halde cesedi bulunmuştu. Çelik’in cinayete kurban gitmesi olayı derinleştirilerek devam ederken, Kağanarslan’nın cinayetinin şüphelilerinden birinin ise 25 Ekim'de yurt dışına çıktığı saptandı.
Jandarmada işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 13 şüpheliden 7´si tutuklanırken, 6´sı ise serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi