SON DAKİKA! Diyarbakır’da şiddetli patlamalar (VİDEO) Güncellendi

Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağının protesto için DBP’nin çağrısı üzerine Esma Ocak parkı civarında toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Şehitlik, Bağlar ve Bayındırlık caddesi civarında patlama sesleri geliyor. Hemen her caddede lastik yakan göstericilerin eylemi, geçen yılki 6-8 Ekim olaylarını hatırlatıyor.

SON DAKİKA! Diyarbakır’da şiddetli patlamalar (VİDEO) Güncellendi
Diyarbakır olaylarında 2 ölü, 3 yaralı
Diyarbakır'da provokasyona dikkat!

Koşuyolu'nda hendek ve barikat

Asker Sur'a girdi

Diyarbakır Sur’dan sonra Körhat’ta da barikatlar kuruldu

Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağının protesto için DBP’nin çağrısı üzerine Esma Ocak parkı civarında toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Şehitlik, Bağlar ve Bayındırlık caddesi civarında patlama sesleri geliyor.

Diyarbakır Sur’daki sokağa çıkma yasağı protestosunda olaylar çıktı. Diyarbakır’da esnafın kepenk açmadığı görülürken emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır’ın Şehitlik, Bağlar Körhat, Bayındırlık ve Yeni Hal arkası civarında silah ve patlama sesleri geliyor.

Olayların giderek yayıldığı görülürken vatandaşlar da evlerine çekilmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi önünde olaylar çıktı. Polisin müdahale ettiği göstericiler belediye binası önüne doğru gidiyorlar.

Diyarbakır yenişehir ilçesinde olaylar başladı. İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis biber gazlı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Sokaklardaki boşluk dikkat çekerken Sur ve yenişehir ilçesi arasında kalan alan polis ekiplerinin çevirmesi altında çıkması muhtemel olaylar için polis teyakkuza geçmiş durumda.

Diyarbakır adalet sarayı kavşağında polis ekipleri şüpheli araçları durdurup arama yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz