Su hayattır can almasın

Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği, sulama sezonu hazırlıkları ve boğulmalar hakkında vatandaşları uyardı.

Su hayattır can almasın

Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği, sulama sezonu hazırlıkları ve boğulmalar hakkında vatandaşları uyardı.

"Su Hayattır Can almasın" sloganıyla vatandaşlara uyaran Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İlimizde sulama sezonunun başlamasıyla birlikte barajlarımızdan sulama kanallarına su bırakılmaya başlandı. Havaların da sıcak geçmesi nedeniyle serinlemek gayesi ile suya girmek isteyen vatandaşlarımız dikkatli olmaya çağırıyoruz. Boğulma riskine karşı uyarıyoruz. Sulama kanalları yüzülecek, serinlenecek alanlar değildir. Sulama kanalları derin ve sürekli su akışı olması, kanalların yan yüzeylerinin sürekli ıslak ve yosunlaşma yaşanması nedeniyle kaygan bir zemin oluşurmaktadır. Dolayısıyla iyi derecede yüzme bilen insanların bile bu kanallara girdikten sonra, bu kanallardan çıkması çok kolay olmayacaktır. Bu nedenle sulama kanallarına girilmemesi gerekir."

SUYA GİRMEK YASAK VE TEHLİKELİ

"Suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmeli ve sulama kanallarında yüzülmemelidir." denilen açıklamada, "Yüzme bilen veya bilmeyen herkes için boğulma riski oluşturmaktadır. Bu nedenle vatandaşların uyarı levhalarını dikkate alması ve boğulma hadiselerinin yaşanmaması için sulama kanallarına kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sulama kanallarına hizmet eden servis yolları trafik ve araç geçişine uygun olmayıp, zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır. Bu yollarda aşırı hız yapılmamalıdır." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz