Görüş Bildir

Sur’da hareketlilik var, alışveriş yok

Diyarbakır’ın Sur ilçesi vatandaşların akınına uğrarken, esnaflar bu hareketliliğin işlere yansımamasından dert yanıyor.

Sur’da hareketlilik var, alışveriş yok

Sur’da, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. İlçenin ana caddelerinden olan Gazi ve Melikahmet caddelerinde seyyar satıcıların tezgahları ile dolup taşarken, tezgahlardaki bayram şekerleri rengarenk görüntüler oluşturdu. Kolonyadan tencereye her türlü ürünün bulunduğu tezgahlarda vatandaşlar bayramlık alışverişinin yapmanın telaşını yaşarken, esnaf ise hareketliliğin satışlara yansımadığından dert yandı.

“Bayram havası yok”

Yaklaşık 40 yıldır Sur’da esnaflık yapan Abidin Fidancı, bayram havasının olmadığını belirtti. Hareketliliğin satışlara yansımadığını söyleyen Fidancı, “Bizim burada bayram havası diye bir şey yok. Sur’da zaten insan kalmadı. Sur’un neredeyse yüzde 80’i bir şekilde gitti. Bayram nasıl olacak? İş yok güç yok. Gelen insanların bazıları Sur’un ne halde olduğunu görmek için gelenler. Ticaret ile bir ilgisi yok. Bu satışlara yansımıyor. Biz her şeyden önce huzur istiyoruz. Her şeyin başında huzur, barış, kardeşlik, birlik, beraberlik istiyoruz. Maalesef olmuyor. Bakalım daha ne kadar dayanacağız” dedi.

“Satışlar düştü”

Sur’da yaşadığını ve her bayram öncesi tezgah açarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu ve kendi harçlığını çıkardığını kaydeden Baran Atalay ise, önceki bayramlara göre satışların düştüğünü ifade etti. Atalay, “İş yok. Eskisi gibi değil artık. Her taraf sakin, iş olmuyor. Daha önceki bayramlarda kuru kalabalık değildi. Halk çoktu. Millet geliyordu açılış yapıyorlardı. Çok insan vardı, binlerce insan vardı buralarda. Herkese hayırlı bayramlar dilerim” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi