Görüş Bildir

Tanrıkulu: HDP çağrı yapacaksa biz de yaparız!

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için yürüyüş düzenlendi. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu; "HDP, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacaksa, bizde Hüda Par olarak Hizbullah'a bu çağrıyı yaparız" diye konuştu.

Tanrıkulu: HDP çağrı yapacaksa biz de yaparız!

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için yürüyüş düzenlendi. Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HDP’nin PKK’ya silah bırakma çağrısı yapması durumunda kendilerinin de Hizbullah’a çağrı yapacağını ifade ederek, İslam ve Müslümanlar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da A’dan Z’ye her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını vurguladı.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİLER

Hüda-Par Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından 9 Haziran’da Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için yürüyüş düzenlendi. İstasyon Meydanı’ndaki Sümer Camii önünde toplanan yüzlerce kişi, Baran’ın öldürüldüğü Şehitlik semtine kadar yürüdü.

SİYASİ PARTİLERİ KINADILAR

Kur’an-ı Kerim okunmasının sonrasında yakın bir arkadaşı tarafından Aytaç Baran’ın hayatından kesitler aktarıldı. Daha sonra basın açıklaması yapan Hüda-Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, son 12 yıl içinde PKK ve yandaşları tarafından İslami sivil toplum kuruluşlarına ve PKK’ya muhalif olan her kesim ile Hüda-Par’ın il ve ilçe teşkilatlarına 400’den fazla saldırı yapıldığını söyledi. Bu saldırıların faillerinin yakalanamadığını ifade eden Tanrıkulu, “Bu saldırıları açık bir şekilde bu güne kadar kınamayıp, bu zalim alçakların arkasında duran başta HDP olmak üzere bütün siyasi partileri bir kez daha kınıyoruz” şeklinde konuştu.

"HDP, PKK'YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAKSA BİZ DE YAPARIZ"

PKK'nın silah bırakması halinde Hizbullah'ın da silah bırakabileceğini ifade den Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"HDP, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacaksa, bizde Hüda Par olarak Hizbullah'a bu çağrıyı yaparız. Ama sizin elinizde silah olacak, her türlü imkan olacak, Müslümanları kurbanlık koyun gibi göreceksiniz ondan sonra diyeceksiniz ki kendinizi savunmayın. O dönem geçti. Hiç kimse Müslümanları kurbanlık koyun gibi görmesin. Allah'a hamd olsun artık görmüyorlar da. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor."

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın koruculara yönelik tehdit içeren sözlerine eleştiren Tanrıkulu,"Geçtiğimiz gün yeni seçilen bir milletvekili korucuları açık şekilde tehdit etti. 'Keleşleri (Kaleşnikof) size yönlendireceğiz' dedi. Bunu tüm Türkiye halkı gördü. Kim saldırgan, kim faşist, kim despot, kim bu halkın yararını istiyor, kim bu halkın menfaatini düşünüyor hepsi ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı. Aytaç Baran için dua okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi