Trafik canavarı tatil yapmıyor

Trafik canavarı Diyarbakır'da hafta sonu tatil yapmadı. İki kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Trafik canavarı tatil yapmıyor

Diyarbakır'da trafik canavarı hafta sonu tatil yapmadı. Yolları kan gölüne çeviren trafik canavarının neden olduğu iki kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

DUVARA ÇARPTI

Günün en kanlı trafik kazası, Diyarbakır-Eğil karayolunda yaşandı. Arkadaşlarıyla Eğil Barajı kenarında piknik yaptıktan sonra Diyarbakır'a dönen Emre Mungan'ın kullandığı 21 EM 222 plakalı otomobil, Eğil-Diyarbakır karayolunun 10. kilometresinde belediyeye ait içme suyu istasyonunun duvarına çarptı.

ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ

Kazada, Emre Mungan ile otomobilde bulunan Volkan Baryaman (28) olay yerinde, Çağla Çelik ise kaldırıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü, yaralanan Volkan Baryaman'ın eşi Ezgi Baryaman Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PİKNİK DÖNÜŞÜ

Günün ikinci ölümlü kazası ise, Diyarbakır-Siverek karayolunda meydana geldi. Gözeli köyü mevkiinde 34 LPS 89 plakalı Abdullah Kaçan yönetimindeki araç, karşı yönden gelen düğün konvoyundaki bir araçla çarpıştı. Kaza'da 1'i ağır toplamda 7 kişi yaralanarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Düğün konvoyunda bulunan yaralılardan Zümrese Kaynak (58) yapılan bütün müdahalelere rağmen hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybederken, kazada 40 günlük Enes Kaçan ile 2 yaşında bir kız çocuğu burnu bile kanamadan kurtarıldı.

YARALI TEDAVİSİ

Gerçekleşen kaza sonrası yaralılar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan yaralılara ilk müdahaleyi Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur yaptı. Başhekim Yağmur yaralıların kol, bacak ve muhtelif yerlerinden yaralandığını, tedavilerinin son derece titiz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Kazadan burnu bile kanamadan kurtulan 40 Enes Kaçan'ın yapılan muayeneleri sonrası bir zarar görmediği öğrenildi.

İKİ KİŞİ YARALI

Buarada, Van'ın Başkale'de meydana gelen trafik kazasında ise, 2 kişi yaralandı. Albayrak köyünden ilçe merkezine gelen Fatih Avcı yönetimindeki 27 HP 930 plakalı otomobil, şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan sürücü Fatih Avcı ile Zakir Oslo, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahale sonrası yaralılar, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz