TÜM BEL-SEN’den ihraç tepkisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 8 üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmesine tepki gösteren TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Nihal Yanık, “Bütün üyelerimiz görevlerine derhal geri dönmeli, bu hukuk dışı uygulamalardan derhal vazgeçilmeli” dedi.

TÜM BEL-SEN’den ihraç tepkisi

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 8 üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmesine tepki gösterdi. TÜM BEL-SEN, açığa alınan 34 üyelerinden 8’nin Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 35’inci maddesinde yapılan geçici değişikliğe dayanarak ihraç edilmesine ilişkin sendika şubesinde basın toplantısı düzenledi.

‘ASIL SUÇLULAR ARAMIZDA’

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, ülkenin kaos içinde bulunduğunu ve bu kaosun her gün derinleştiğini iddia ederek “Ülkeyi kendi tekelinde yürüten iktidar hedefine işçi ve emekçileri, sendikaları, odaları, partileri ve kadınları da alarak hayatı yaşanılmaz bir hale getirmiştir” diye konuştu.

‘GÖREVLERİNE GERİ DÖNMELİ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 34 üyelerinin yaklaşık 3 yıldır açığa alındığını ifade eden Yanık, açığa alınan 34 üyelerinden 6’sı memur 2’si işçinin geçtiğimiz Cuma günü kamu görevinden ihraç edildiğini kaydetti. Pandemi süreciyle birlikte ekonomik mağduriyetlerin, yoksullaşmanın yaşandığını, işsizliğin arttığına işaret eden Yanık, “İktidarın hâlâ işçinin emekçinin ekmeğini elinden almasının kabul edilebilir hiç bir yanı yoktur. Buradan yetkililere sesleniyoruz; ihraç olan bütün üyelerimiz görevlerine derhal geri dönmeli, bu hukuk dışı uygulamalardan derhal vazgeçilmeli, tüm üyelerimiz görevlerine dönünceye kadar her türlü hukuki ve sendikal mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz