Üç mahallede sokak yasağı!

Mardin'in 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Üç mahallede sokak yasağı!

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı 3 kırsal mahallede PKK’ya yönelik başlatılan operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Dargeçit ilçesine bağlı kırsal Harmanlı, Kısmetli ve Karagöl Mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

MARDİN KIRSALINDA PKK

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması,  PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi, bölgedeki mahallelerde aranan şahısların yakalanması amacıyla operasyon düzenleneceği kaydedildi.

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince saat 23.00 itibarıyla Dargeçit’in kırsal Harmanlı, Kısmetli ve Karagöl Mahalleleri ve bağlı birimleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz