Görüş Bildir

Üniversite mezunu ayakkabı tamircisi

Diyarbakır'da elektrik-elektronik bölümü üniversite mezunu genç, ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor.

Üniversite mezunu  ayakkabı tamircisi

Mardin Artuklu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünden mezun olan Ali Bozkurt (27), Diyarbakır’da ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

Tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesinde seyyar ayakkabı tamirciliği yapan Bozkurt, 7 yaşından beri bu işi yaptığını söyledi.

Ayakkabı, çanta ve kemer tamiri yapan Bozkurt, “Mardin Artuklu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünden 2009 yılında mezun oldum. KPSS’ye girdim, yeterli puan alamadım. Şimdi de geçimimi bu işle yapıyorum. 7 yıldır burada bu işi sürdürüyorum. Ayakkabı, çanta ve kemer tamiri yapıyorum. Aynı zamanda kemer ve ayakkabı boyası satışı da yapıyorum.” dedi.

“Eskiden 50 bin insan buraya gelirdi şimdi ise artık kimse gelmiyor”

Sur’da meydana gelen çatışmalardan dolayı mağdur olduklarını dile getiren Bozkurt, “Çatışmalar bizim işimizi çok etkiledi. Burada meydana gelen çatışmalar nedeniyle 4 ay çalışamadık. Şimdi burada çatışmalar bitmiş ama artık kimse buralara gelmiyor. Burada bulunan bütün esnaf kan ağlıyor. Eskiden 50 bin insan buraya gelirdi şimdi ise artık kimse gelmiyor. Bu da bizim işimizi etkiliyor.” diye belirtti.

“İşler açılmazsa Sur’da ne kadar kiracı esnaf varsa kepenk indirecek”

Halkın alışveriş için çatışmalardan mağdur olan Sur esnafına yönelmesini isteyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Halkımızın Sur'a gelip alışverişlerini yapsınlar. Biz bunu istiyoruz. Eğer halk duyarlı olmazsa biz esnaf olarak hiç kazanamayız. Bir veya 2 ay içerisinde işler açılmazsa Sur’da ne kadar kiracı esnaf varsa kepenk indirecek. İşler olmadığından dolayı kan ağlıyoruz. Temennimiz işlerin açılmasıdır.”

Bozkurt son olarak, üniversite mezunu işsiz insanların sayısının günbegün arttığını, bunun sonucunda psikolojik bir bunalıma sürüklenenlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi