Uyuşturucu mekanı yapılar yıktırılıyor!

Sur ilçesine bağlı Cevat Paşa Mahallesi’nde 43 metruk bina, uyuşturucu kullanım alanlarına dönüştürüldü. Mahalle muhtarı Mehmet Değer, binaların denetlenmesi gerektiğini söylerken, Sur İlçe Belediyesi yapılar için yıkım kararı alarak, ilana çıktı.

Uyuşturucu mekanı yapılar yıktırılıyor!

Merkez Sur ilçesinde uyuşturucu kullanımı son yıllarda özellikle gençler arasında artarken, bununla birlikte ilçede hırsızlık olaylarında da ciddi artışın yaşandığı belirtiliyor. Uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu Cevat Paşa Mahallesi’nde bulunan ve birçoğu tarihi olan 43 metruk binanın uyuşturucu kullanım mekanlarına dönüştürüldüğü ifade ediliyor.

Mahallede artan uyuşturucu kullanımına ilişkin konuşan Mahalle Muhtarı Mehmet Değer, tespit edilen 43 metruk binada gençlerin uyuşturucu kullandığı bilgisini verdi.  Özellikle pandemi ve kapanmalarla birlikte meydana gelen işsizlik nedeniyle uyuşturucu kullanımının arttığına dikkati çeken Değer, Sur’da 4 mahallenin yıkılmasıyla birlikte Cevat Paşa Mahallesi’ne yapılan göçlerle nüfusun 8 bine kadar çıktığını kaydetti. Mahalledeki metruk ve tarihi binaların bulunduğu alanların çöplük ve uyuşturucu alanlarına döndüğünü söyleyen Değer, yine bu binalarda fuhuşun dahi yapıldığını aktardı.

PANDEMİDE KULLANIM ARTTI

Uyuşturucu kullanımının özellikle pandemi sürecinde arttığına dikkati çeken Değer, “Son zamanlarda pandemiden dolayı oluşan eve kapanmalar, artan stres ve baskı bu oranı arttırdı” dedi. Uyuşturucu kullanılmasıyla birlikte mahallede bağımlıların uyuşturucu bulmak için hırsızlığa yöneldiğini belirten Değer, pencere, internet kabloları gibi milyonlarca TL değerinde hırsızlığın yapıldığını kaydetti. Değer, son dönemlerde internet kablolarının çalınmasının artışıyla birlikte uzaktan eğitim gören öğrencilerin de mağdur olduğu sözlerine ekledi.

METRUK BİNALARDA DENETİM

Mahallelerinde yaşanan bu olayların son bulmasını talep eden Değer, “Buna karşı yapılabilecek en iyi önlem, metruk binaların tamamen yıkılıp çocuklar için oyun alanı, park gibi alanlara çevrilmesidir. Kötü görünüm ve bu alışkanlıklar ancak böyle engellenebilir. Yetkililerin bu sokaklarda sık sık denetim yapmasını istiyoruz. Özellikle metruk binaların sıklıkla denetlenmesi gerekiyor” ifadesinde bulundu.

YAPILARA YIKIM KARARI ALINDI

Öte yandan metruk yapılarla ilgili alınan kararlar doğrultusunda yıkımlar gerçekleştiren Sur ilçe Belediye Başkanlığı, söz konusu 44 metruk yapının yıkımı için de, ilan duyurusu yaptı. Sur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, söz konusu metruk 44 yapının yakımı için, 17 Mayıs tarihinde ihale yapılacağını ilan ederken, 120 gün içerisinde yıkımlarının tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz