Valilik patates izdihamına ilişkin açıklama yaptı; Provokasyon

Bağlar'da patates dağıtımı sırasında yaşanan izdihamı "provokasyon" olarak değerlendiren Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilik patates izdihamına ilişkin açıklama yaptı; Provokasyon

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından çiftçiden alımı yapılan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye mahallesinde bir kamyondan dağıtılan patates çuvalları, izdihama neden oldu.

İntizamdan uzak sorumsuzca yapılan dağıtıma dair görüntlerin kamuoyuna yansıması büyük tepki topladı. Pandemi kurallarının da hiçe sayıldığı dikkat çeken izdihama ilişkin İl Valiliğinden açıklama geldi.

OLAY PROVOKASYON

Açıklamada, görüntülere yansıdığı şekilde bir dağıtım yönteminin olmadığı öne sürülen, yaşanan izdihamında  "provokasyon" amaçlı olduğu iddia edildi.

17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara kapıda teslim yöntemiyle yemeklik patates dağıtımının planlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu çerçevede, Bağlar ilçemizde 369 ton yemeklik patates dağıtımına başlanmıştır. 17 Nisan’da dağıtımına başlanan yemeklik patates aynı gün 1355 aileye dağıtılmıştır. Görüntülere yansıdığı gibi bir dağıtım yöntemimiz kesinlikle yoktur. Bu hassasiyetimize rağmen, Bağlar ilçemiz Muradiye Mahallesi’nde dağıtım yapılırken, provokasyon yapmak isteyen 4-5 kişi, dağıtım aracını ısrarla takip etmiş ve eve dağıtım esnasında kamyonun üzerine çıkarak kalan onbeş çuvalı aşağıya atmışlardır.   Dağıtım yapan personel, vatandaşlarla arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılmıştır.  Konu ile ilgili tahkikat yapılmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz