Yasak kalktı halk istedi!

Diyarbakır'da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Bazı vatandaşlar ise ilginç bir şekilde yasakların devam etmesini istedi.

Yasak kalktı halk istedi!

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 16-19 Mayıs günlerinde kentte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam, 16-19 Mayıs'ta bazı büyükşehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını ve Diyarbakır dahil 9 kentte sürdürülen seyahat kısıtlamasının ise kaldırıldığını açıkladı. Daha önce sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Diyarbakır'ın, 16-19 Mayıs günlerinde ise kısıtlamadan muaf tutulacağı belirtildi. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını belirterek, "Diyarbakır ilimiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır, lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam" dedi.

KISITLAMA DEVAM ETSİN

Öte yandan, kısatlamaya karşı vatandaşlardan ilginç bir tepki gölerek, yasakların devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Alışveriş için dışarıya çıkan Fatma Tuğrul, Diyarbakır'da kısıtlamalarının devam etmesi gerektiğini aktararak havaların ısınmasıyla vatandaşların dışarıya çıkacağını ve virüsün pik yapmasına sebep olacağını aktardı. Tuğrul, "Sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması bir nebze vatandaşları rahatlatacak, bu da korona virüsünün pik yapmasının önünü açacaktır. Bana kalırsa bu kısıtlamaların devam etmesini temenni ederdim. Havalar ısındı kendimiz dışarıya salmaya başladık. Hafta sonlarının kısıtlamalı olması bir nebze rahatlatıyor. Sağlık Bakanlığı ve hükümetin vermiş olduğu 65 yaş ve üstü kısıtlama kararı doğrultusunda çok güzel uyuldu, yaşlılarımız daha güveni" dedi.

Vatandaşlardan Songül Alabalık ise Diyarbakır’da sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmediğini aktararak kısıtlamanın devam etmişi taraftarı olduğunu söyledi. Alabalık, "Sağlık Bakanlığının çalışmaları çok güzel, memnunuz. Ama sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonu olması ve 65 yaş üstünün evde kalmaları çok istiyoruz. Bazı yerlerde maske takmadığını ve sosyal mesafeye uymadığını görüyorum. Uyulsa daha iyi olur bu hastalık azalır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz