Yasak sonrası hareketlenme!

Yağmurlu havaya ve 'evde kal' çağrılarına rağmen Diyarbakır'da cadde ve sokaklarda hareketlilik gözlendi. Yaya kontrol noktalarında, 'sosyal mesafe' uyarısı yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesinin ardından hafif yağışlı havanın olduğu Diyarbakır'da vatandaşlar Sur ilçesinde en işlek yerlerden olan Gazi caddesi ve Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışveriş ve gezintiye çıktı. Yoğunluk olan caddelerin giriş çıkışları zabıta ve polis ekipleri tarafından kontrol edilirken, girişlerde vatandaşların ateşleri ölçülüp, ellerine dezenfektan sıkıldı.

Yasak sonrası hareketlenme!

2 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle yağmurlu havaya ve 'evde kal' çağrılarına rağmen Diyarbakır kent merkezinde cadde ve sokaklarda hareketlilik gözlendi. Yaya kontrol noktalarında, 'sosyal mesafe' uyarısı yapıldı.

YASAK SONRASI DİYARBAKIR

İçişleri Bakanlığı'nca 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta bu hafta sonu da uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından ilk gün, Diyarbakır'ın cadde ve sokaklarının kalabalık olduğu görüldü. Yağmurlu havaya ve 'evde kal' çağrılarına rağmen Diyarbakırlılar, dışarı çıktı. Gazi caddesi ve Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis semtinde sosyal mesafeyi hiçe sayarak alışveriş ve gezintiye çıktı.

SOSYAL MESAFE UYARISI YAPILDI

 İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla özellikle yayaların yoğun olduğu bölgelerde oluşturulan kontrol noktalarında sosyal mesafenin korunması için uyarı yapıldı. Ateş ölçümü de yapılırken, maskesi olmayanlara maske dağıtıldı.

Sur içinde esnaflık yapan Murat Şenyiğit, "2 günlük sokağa çıkma yasağından sonra buraya gelen insanların çoğu alışverişe gelen değil meraklı insanlar" dedi.

YÜZLERCE METRE UZADI

Tüm uyarılara rağmen merkez Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan PTT önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluştu. Yardım almak için PTT binası önünde bekleyenlerin oluşturduğu kuyruk sokak aralarına kadar uzadı. Fiziki mesafenin ihlal edildiği kuyruk, tepkilere neden oldu.

UCUZ ET KUYRUĞU

Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası'nın önünde oluşan kuyrukta da vatandaşlar sosyel mesafe kuralına uymadı.

Kasap ve marketlerden 8 ile 10 TL daha ucuz et almak için Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası kapısı önünde başlayan kuyruk, sokağa kadar taştı. Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası'nda günde satışı yapılacak olan 2 bin ton eti, tükenmeden almak için sabah saat 07.00'de sıra girenler, uzun süre kuyrukta bekledi. Et, kıyma, sucuk, sosis, salam, dondurulmuş tavuk eti ve et ürünlerinin satıldığı Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası'nın günlük 2 tonluk satış kotası uygulanması nedeniyle saatlerce kuyrukta bekleyenlerin etin tükenmesiyle evlerine eli boş olarak dönmek zorunda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz