Görüş Bildir

Yetimler Vakfı bir yetim ailenin daha evini onardı

Diyarbakır’da evleri kullanılamaz durumda olan bir yetim ailenin daha evinde geniş çaplı tadilat yaptıran Yetimler Vakfı, yenilediği evi yetim aileye teslim ederek sevinçlerine ortak oldu.

Yetimler Vakfı bir yetim ailenin daha evini onardı

Tüm dünyada yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı kendilerine görev addeden Yetimler Vakfı, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesinde yetim bir ailenin evini onararak anahtar teslimi yaptı.

Yapılan söz konusu çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, ailenin durumu hakkında bilgi verdi.

Aysu, “İçinde bulunduğumuz bu ev 6 ay önce tespit edilmişti. Yaşlı bir teyzemiz ve 2 çocuğuyla bu evde kalıyorlardı. Daha önceki görüntülerden fark edileceği üzere burası kullanılabilecek bir durumda değildi. Her ay düzenli bir şekilde bu aileye gıda yardımı ulaştırdığımız zaman evin durumunu gördüğümüzde içimiz burkuluyordu. Evin tamir edilmesine yönelik çalışmaları başlattık. Yetimler vakfı öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla evi tadilattan geçirerek ailenin oturabileceği bir duruma getirdik.” dedi.

“Yetimler Allah-u Teâlâ’nın bizlere emanetidir”

İslam’ın yetimlere verdiği öneme değinen Aysu, “Bilindiği üzere yetimler Allah-u Teâlâ’nın bizlere emanetidir. Peygamberimizin de yetim olarak doğması münasebetiyle yetimler bizim için çok kıymetlidir. Halbuki bizler lüks dairelerde otururken bir yetimin daha önceki haliyle rutubetli evde kalması muhakkak ki içimizi sızlatıyordu.” ifadelerini kullandı.

Hayır sahiplerine teşekkürlerini ileten Aysu, “Peygamber Efendimiz, ‘komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ dediği gibi eğer şu an olsaydı, ‘villalarda veya dublekslerde oturup yetimleri barakalarda yatırtan da bizden değildir’ diyecekti. Onun için bizler bu duruma sessiz kalmayarak şu yetim ailemizin evinin tadilatını yaptık. Belki lüks bir ev yapamadık ama en azından oturabilecekleri, nemden hastalanmayacakları bir yer yaptık. Rabbim bu evin yapımında emeği geçen, ayni ve nakdi destekte bulunan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Rabbim bu evler karşılığında kendilerine cennetten köşkler versin, Resulullah (aleyhisselatu vesselam)’a komşu eylesin.” şeklinde konuştu.

“Dünyaya yaptığımız yatırımın yüzde 1’ni yetimlere vakfedelim”

Yetimlere sahip çıkma konusunda Peygamber Efendimiz’in bazı hadislerini hatırlatan Aysu, “Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde, ‘Kim bir yetime sahip çıkarsa cennette onunla yan yana olacağız’ diye buyurmaktadır. Ondan dolayı eğer Resulullah bu sahneleri, yetime sahip çıkmaları ve Yetimler Vakfı’nın çalışmalarını görmüş olsaydı, ‘kim yetimlere, Yetimler Vakfı’na sahip çıkarsa Allah’ın izniyle cennette kendisine köşk yapacak. O köşkün üzerine Yetimler Vakfı köşkü yazacak ve içine Yetimler Vakfı gönüllüleri orada misafir olacaklar.’ Bizler bunu ümit ediyoruz. İnşallah da öyle olacaktır. Çünkü Resulullah’ın tüm sözleri buna delalet ediyor. Biz onların evini yapalım ki Allah-u Teala da diğer dünyada bizim evimizi yapsın.” temennisinde bulundu.

Hayır severlere seslenen Aysu son olarak şunları söyledi:

“Gelin dünya evleri için yaptığımız yatırımların onda biri kadar bu yetimlere yatırım yapalım. Bir milyonlara verdiğimiz evlerin yüzde birini bile yetimlere verirsek en azından evleri oturulabilecek duruma gelecek. Mobilyalara harcadığımız paraların yüzde 10’u kadarını dahi kısarsak bu yetimlerin yatabilecekleri bir evleri olacak. Bu yetimler Allah’ın izniyle diğer dünyada bizlere şefaatçi olacaklar.”

Evi onarılan Lamia Karakaş ise, “Daha önce evimizin durumu kötüydü. Zemin topraktı ve halılarımızı toprağa seriyorduk. Bir halı yıkayamıyor, yemek yiyemiyorduk. Hiçbir yeri kullanamıyorduk. Burada halı yıkadığımda üzerime kar yağıyordu. Allah, hayır sahiplerinden razı olsun. Evimiz çok güzel olmuş. Çocuklarım bakıp seviniyorlar.” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi