İsrail askerleri “Yok Artık” dedirtmeye devam ediyor! 6 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde bulunan Ayda mülteci kampında altı yaşındaki bir Filistinli çocuğu zor kullanarak gözaltına aldı. Aktivist grup Popüler Mücadele Koordinasyon Komitesi’nin yayınladığı videoda, bir başka kişinin de zorla gözaltına alındığı görüldü.

İsrail askerleri “Yok Artık” dedirtmeye devam ediyor! 6 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı

Russia Today’in haberine göre, video altı yaşındaki Abdullah Lütfi Yusuf’un kolundan sürüklenerek gözaltına alınmasıyla başlıyor. Popüler Mücadele Koordinasyon Komitesi’nin lideri Munther Amira askerleri takip etmeye çalışıyor, ancak askerin sert tepkisiyle karşılaşıyor. Daha sonra ise asker Amira’ya saldırıyor ve üç asker aktivisti gözaltına alıyor.

Mülteci kampındakilerin çocuğun serbest kalması için çabaladığı belirtilirken, İsrail ordusundan yapılan açıklamada Yusuf’un bir askere “saldırmayı denediği” öne sürüldü. Yerel medyaya göre, altı yaşındaki çocuk Beytüllahim’in kuzeyindeki bir askeri kampa gönderildi. Yusuf ilerleyen saatlerde serbest bırakılırken, Amira’nın bilinmeyen bir yerde gözaltında tutulduğu açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz