Görüş Bildir

ABD Başkanı Trump, Adalet Bakanı Vekilini görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, vatandaşlarının çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye vize yasağı kararnamesini uygulamadığı gerekçesiyle Adalet Bakanı Vekili Sally Yates’i görevden aldı.

ABD Başkanı Trump, Adalet Bakanı Vekilini görevden aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Obama yönetiminin atadığı Yates, sınırlar ve yasadışı göç konusunda oldukça zayıf kalmaktadır. Ülkemiz için ciddi koruma tedbirleri alma dönemidir. 7 ülkeden ABD’den gelen vatandaşlar için kimlik soruşturması tedbirlerini sıkılaştırmak aşırıya kaçan bir tedbir değildir.” denildi. Açıklamada ayrıca Yates’in görevini yerine getirmediği ve kararnamenin bakanlık müşavirliği tarafından onaylanmış olduğu vurgulandı.

Beyaz Saray’ın açıklamasında “Yasal olarak hazırlanmış ve Amerikan vatandaşlarını korumaya yönelik olan kararnameyi” uygulamayı reddeden Yates’in görevini yerine getirmediği için görevden alındığı duyuruldu.

Obama tarafından atanan ve Trump döneminde de görevini sürdüren Adalet Bakanı, kararnameyi uygulayacak hukukçulara yazdığı resmi yazıda “Adalet Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu, daima adaleti ve sağduyuyu sağlayacak kararlarda tutarlılığı garanti altına almakla yükümlüyüm. Şu anda bu kararın, sahip olduğum sorumluluklarla tutarlılık gösterdiğine ikna olmadım” ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan açıklamada ayrıca Donald Trump’ın Adalet Bakanı adayı Senatör Jeff Sessions’un da Demokrat Partililer tarafından haksız bir biçimde atamasının bekletildiği öne sürülürken, “Trump’ın kabinesinde görev almaktan onur duyarım” ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi