ABD Suriye'yi insansız uçaklarla izliyor

ABD Suriye'yi insansız uçaklarla izliyor

ABD Suriye'yi insansız uçaklarla izliyor

Amerikan NBC televizyon kanalı, Suriye'deki muhalefet ve sivillere karşı askeri operasyonları izlemek için bu ülkenin hava sahası üzerinde önemli miktarda Amerikan insansız hava araçları ve istihbarat servisinin görev yaptığını bildirdi.

                                  

NBC, isminin açıklanmasını istemeyen Amerikan savunma yetkililerine dayanarak verdiği haberinde, insansız hava araçlarının bu uçuşlarının bir Amerikan askeri müdahalesine hazırlık anlamı taşımadığını belirtti.

SURİYE'Yİ KONTROL EDİYOR

Amerikan hükümetinin, insansız uçaklarla hava denetimi sağlayarak ve Suriye hükümeti ile askerlerinin haberleşmesini izleyerek, bu ülkeye karşı bir uluslararası yanıtın verilmesi için elindeki kanıtları güçlendirmeye çalıştığını belirten NBC, Suriye'ye insani yardım sağlanması olasılığını değerlendirmek üzere Beyaz Saray, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları düzeyinde görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Amerikan televizyon kanalı, ancak Amerikalı yetkililerin, bu insani yardım operasyonlarının katılımcıları için tehlikeli olabileceği ve ABD'nin Suriye'de bir askeri rol oynamasına yol açabileceğinden endişe ettiklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz