Görüş Bildir

Afrin'de terörün kalıntıları temizleniyor

Afrin'de teröristlerce kazılan çukurlar, yapılan sığınaklar ve infilak ettirilen patlayıcılar nedeniyle hasar gören yol ve binaların onarılması, çevre düzenlemelerinin yapılmasına yönelik çalışmalar sürüyor

Afrin'de terörün kalıntıları temizleniyor

 Karayolları ekiplerinin 2 bin 900 ton yama asfalt yaptığı bölgede, Hatay Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personeli de 150 bin metreküp moloz temizledi

 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Suriye'nin Afrin bölgesinde terörün kalıntıları, Hatay Valiliği koordinesinde temizleniyor.

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Afrin'de Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ile Hatay Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ekipleri, yol ve çevre temizliği çalışmalarını sürdürüyor.

Öncelikle nüfusun yoğun yaşandığı Afrin ilçe merkezi ve beldelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Karayolları, 15 iş makinesi ve 32 personelle, hasar görmüş yolların onarım çalışmalarını yürütüyor.

Bu kapsamda, teröristlerce açılan çukurlar, infilak ettirilen mayın ve el yapımı patlayıcılar nedeniyle hasar gören yolların onarımını gerçekleştiren ekipler, AfrinCinderesHamam köyü bölgesinde bin 500 ton yama asfalt yaptı.

AfrinRacu yolunda bin ton, Mabatlı belde merkezine 200 ton ve RacuBülbül beldeleri arasındaki yola 200 ton olmak üzere toplam 2 bin 900 ton yama asfalt çalışması yapıldı.

Karayollarının ayrıca Afrin'de 22 kilometrelik beton duvar inşa edileceği öğrenildi.

 150 bin metreküp moloz temizlendi

Bölgede hasar gören ve tehlike arz eden binaların yıkılması veya onarılması için çalışma yürüten Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de öncelikle hasar tespiti yaptı.

Afrin merkez ve Cinderes beldesinde çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, toplamda 150 bin metreküp molozu şehirden temizledi, çevre düzenlemesi başlattı.

Racu, Bülbül, Mabatlı, Şeyh Hadid ve Şeran beldelerinde de normal hayatı etkileyen bölümlerde moloz kaldırma işlemlerinin başladığı, diğer noktalarda da moloz taşıma ve çevre düzenlemesi çalışmalarının kısa sürede başlayacağı aktarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi